13.3 C
București
vineri, martie 29, 2024

De ce este bine sa consumi zilnic iaurt. 8 motive care te vor convinge

Iaurtul este un produs lactat fermentat, preparat din lapte la care sunt adaugate bacterii de fermentatie pentru a converti lactoza (zaharul din lapte) in acid lactic. Iaurtul nu este doar un aliment delicios, ci si un „medicament” cu numeroase beneficii pentru sanatate, deoarece contine proteine de calitate, potasiu, calciu, vitamine si bacterii probiotice (ajuta la normalizarea florei intestinale), grasimi (ajuta la satiatie) si glucide modificate (pentru o asimilare mai usoara).

Datorita numeroaselor beneficii pe care iaurtul le are pentru sanatatea noastra, nutritionistii recomanda sa il includem zilnic in dieta noastra.

Bacteriile din iaurt produc acizi care ajuta la distrugerea bacteriilor daunatoare, inclusiv germenii care produc boli.

Iata, mai jos, de ce este bine sa consumi zilnic iaurt:

1-Un consum regulat de iaurt mareste rezistenta sistemului imunitar si imbunatateste starea generala a sanatatii. Anumite boli autoimune pot fi prevenite prin consumul de iaurt. Exista unele studii care arata ca inclusiv diabetul de tip-1 ar putea beneficia prin consumul de iaurt.

2-Datorita bacteriilor probiotice, consumul zilnic de iaurt ajuta la imbunatatirea digestiei, regland tranzitul intestinal si prevenind constipatia. De asemenea, spre deosebire de laptele dulce, iaurtul poate fi consumat si de persoanele cu intoleranta la lactoza.

3-Bacteriile probiotice din iaurt ajuta la normalizarea florei intestinale. Ele au efecte de modulare a sistemului imun, reduc riscul de alergii si cresc rezistenta la diversi germeni. Daca ai urmat un tratament cu antibiotice, este recomandat sa se consume zilnic cate un iaurt pentru refacerea florei intestinale.

4-Consumul zilnic de iaurt ajuta la scaderea colesterolului rau si la cresterea celui bun. Studiile arata ca pacientii care au consumat zilnic cate un iaurt pe zi au suferit cu 50% mai putin de aceste afectiuni.

5-Consumul regulat de iaurt apara organismul de infectii. In urma studiie de laborator s-a observat ca iaurtul a stimulat celulele umane sa produca mai mult unterferon, unul dintre agentii organismului care lupta impotriva infectiilor. Specialistii sunt de parere ca iaurtul este alimentul care protejeaza cel mai mult femeia de infectiile genitale (vaginite, candidoza, gradnerella vaginalis, etc.). Totodata, consumul regulat de iaurt ajuta la diminuarea din simptomele infectiilor gingiei (gingivita) si a oaselor dintilor (paradontopatia).

6-Consumul regulat de iaurt combate osteoporoza. Continutul mare calciu din acest aliment ajuta la mentinerea rezistentei sistemului osos. Totodata, calciul din iaurt este mai bine asimilabil decat cel din lapte. Este indicat ca femeile, in special, sa consume iaurt deoarece calciul si proteinele suplimentare continute de acesta pot reduce pierderile din oase in perioada postmenopauzala.

7-Datorita continutului bogat de calciu, potasiu si magneziu – minerale necesare unui bun control al tensiunii arteriale, iaurtul te ajuta in caz de hipertensiune arteriala.

8-Consumul zilnic de iaurt este ideal in curele de slabire. Iaurtul grecesc are mai multe proteine in raport cu un iaurt obisnuit si ajuta metabolismul sa functioneze corect, datorita continutului scazut de carbohidrati si continutului ridicat de vitamina B12.

Vezi si:

Desert rapid cu iaurt

Placinta cu iaurt si lamaie. Reteta rapida

Cele mai bune masti cu iaurt pentru tenul tau

Dieta cu iaurt si fulgi de cereale

Ce contine iaurtul bifidus si de ce trebuie sa il consumam

Cum se face iaurtul grecesc de casa. Reteta simpla si delicioasa

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole