14.6 C
București
duminică, aprilie 14, 2024

De ce cade parul dupa nastere si cum sa faci fata acestei situatii

Caderea parului dupa sarcina este o experienta comuna pentru multe femei. Este o reactie normala a corpului si apare ca urmare a schimbarilor hormonale care au loc in timpul sarcinii si dupa nastere.

De ce cade parul dupa nastere

In timpul sarcinii, nivelul de estrogen din corpul femeii creste, ceea ce poate preveni caderea parului. Insa, dupa nastere, nivelul de estrogen din corp scade brusc, ceea ce poate declansa caderea parului. Aceasta cadere a parului se numeste alopecia postpartum si poate afecta pana la 50% din femeile care au nascut.

Cat timp dureaza caderea parului dupa nastere?

De regula, veti incepe sa experimentati caderea parului dupa nastere intre una si sase luni dupa nastere. Din fericire, aceasta conditie nu este permanenta. In timp ce caderea parului poate persista pana la 18 luni, majoritatea femeilor spun ca parul isi revine mult mai devreme.

„In general, vedem caderea parului are loc in primul an dupa nastere. Pierderea atinge un varf in intensitate in luna a patra si apoi scade”, spun specialistii.

Caderea parului dupa nastere – cum sa faci fata acestei situatii

Caderea parului postpartum poate fi stresanta si poate afecta stima de sine. Cu toate acestea, exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a face fata acestei probleme:

-Asteptati-va la acest lucru. Din pacate, nu puteti preveni caderea parului dupa nastere. Cel mai bun tratament pentru caderea parului dupa sarcina este rabdarea. Este important sa intelegeti ca aceasta etapa este una normala, dar temporara. In cele mai multe cazuri, parul va incepe sa creasca din nou dupa cateva luni.

-Continuati sa aveti grija de parul dvs. Spalati-va parul cu un sampon bland si evitati utilizarea de produse de styling care pot agrava problema. De asemenea, puteti incerca sa coafati parul astfel incat sa acopere zonele in care parul a cazut.

-Luati suplimente alimentare. Uneori, o dieta sanatoasa si echilibrata nu poate furniza suficiente vitamine si minerale pentru a promova cresterea parului. Suplimentele care contin biotina, vitamina D si fier pot ajuta la promovarea cresterii parului. Dea semenea, nu renunta la acidul folic nici dupa nastere. Acesta poate fi de ajutor pentru a ajuta la cresterea in continuare a parului si a unghiilor.

Vezi si: Cele mai importante vitamine si minerale recomandate in sarcina si dupa nastere

-Consultati un specialist in ingrijirea parului. Un stilist experimentat sau un specialist in ingrijirea parului poate oferi sfaturi utile privind coafarea si ingrijirea parului, precum si recomandari de produse pentru ingrijirea parului.

-Discutati cu medicul dumneavoastra. In cazul in care caderea parului postpartum este severa sau persista timp de mai multe luni, ar trebui sa discutati cu medicul dumneavoastra. Poate fi necesara o examinare medicala pentru a exclude alte cauze posibile, cum ar fi dezechilibrele hormonale sau afectiunile tiroidiene.

!!! In general, caderea parului dupa sarcina este o experienta temporara si nu ar trebui sa va ingrijoreze prea mult. Cu o ingrijire adecvata, parul dvs. va creste din nou si va reveni la starea sa normala.

Atentie!!!

In timp ce caderea parului dupa nastere este normala, afectiunile medicale precum problemele tiroidiene (hipotiroidismul si hipertiroidismul) sau anemia pot provoca caderea parului. Prin urmare, daca ti se pare ca problema se agraveaza, anunta medicului pentru a exclude alte probleme.

Vezi si: Caderea parului. Cum prepari cel mai bun tonic pentru par cu ajutorul a doua plante medicinale

Vezi si: Mastita. Cum sa-i faci fata dupa nasterea bebelusului

Vezi si: De ce apar certurile in cuplu dupa nasterea copilului si ce solutii exista

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole