Cura cu apa alcalina. De ce se crede ca poate vindeca orice boala?

cura-cu-apa-alcalina

Este posibil sa fi auzit diverse afirmatii cu privire la beneficiile apei alcaline. Unii spun ca o cura cu apa alcalina poate ajuta la incetinirea procesului de imbatranire, la reglarea nivelului de pH al corpului si la prevenirea bolilor cronice precum cancerul.

„Alcalinul” din apa alcalina se refera la nivelul pH-ului sau. Nivelul pH-ului este un numar care masoara cat de acida sau alcalina este o substanta pe o scara de la 0 la 14. De exemplu, ceva cu un pH de 1 ar fi foarte acid si ceva cu un pH de 13 ar fi foarte alcalin.

Apa alcalina are un nivel de pH mai mare decat apa potabila obisnuita. Din aceasta cauza, unii sustinatori ai apei alcaline cred ca poate neutraliza acidul din corp.

Apa potabila normala are, in general, un pH neutru de 7. Apa alcalina are de obicei un pH de 8 sau 9. Cu toate acestea, pH-ul singur nu este suficient pentru a conferi alcalinitate substantiala apei.

Apa alcalina trebuie sa contina, de asemenea, minerale alcaline si potential negativ de reducere a oxidarii. Acesta este capacitatea apei de a actiona ca un pro sau antioxidant. Cu cat valoarea lui este mai negativa, cu atat este mai antioxidanta.

Exista studii care sustin beneficiile apei alcaline?

Sunt multi sustinatori ai apei alcaline ca fiind tamaduitoare, insa nu sunt asa multe studii care sa arate ca asa este.

De exemplu, un studiu realizat in 2012 a constatat ca un consum regulat de apa alcalina naturala, cu un pH de 8,8, poate ajuta la dezactivarea pepsinei, principala enzima care determina refluxul acid.

Un alt studiu a sugerat ca un consum regulat de apa ionizata alcalina poate avea beneficii pentru persoanele cu hipertensiune arteriala, diabet si colesterol ridicat.

Un studiu mai recent care a inclus 100 de persoane a constatat o diferenta semnificativa in vascozitatea sangelui integral dupa consumul de apa cu pH ridicat, comparativ cu apa obisnuita dupa un antrenament intens. Vascozitatea este masurarea directa a cat de eficient circula sangele prin vase.

Cei care au consumat apa cu pH ridicat au redus vascozitatea cu 6,3 % comparativ cu 3,36% cu apa potabila standard purificata. Aceasta inseamna ca sangele curge mai eficient cu apa alcalina. Acest lucru poate creste transportul de oxigen in tot corpul.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetari dincolo de aceste mici studii. In special, sunt necesare cercetari pentru a raspunde la alte afirmatii facute de sustinatorii apei alcaline.

In ciuda lipsei unor cercetari stiintifice dovedite, sustinatorii apei alcaline inca mai cred in beneficiile sale pentru sanatate propuse. Acestea includ:

  • proprietati anti-imbatranire (prin antioxidanti lichizi care se absorb mai repede in corpul uman)
  • proprietati de curatare a colonului
  • sprijinul sistemului imunitar
  • hidratare, sanatatea pielii si alte proprietati detoxifiante
  • pierdere in greutate
  • rezistenta la cancer

Si la noi in tara exista cativa sustinatori ai curei cu apa alcalina, despre care se crede ca poate vindeca anumite boli. De exemplu. dr. Corneliu Moldovan, director general la Institutul National pentru Medicina Complementara si Alternativa “Prof. Dr. Florin Bratila” este de parere ca apa alcalina este benefica. “Consumul regulat de apa alcalina poate preveni alaturi de o dieta alcalina, de practicarea exercitiilor fizice si de evitarea fumatului si a consumului de alcool, a unor boli cronice severe cum ar fi diabetul, cardiopatia ischemica, hipertensiunea arteriala, boli cerebro vasculare si boli canceroase”, a declarat acesta, scrie doctorulzilei.ro.

Cura cu apa alcalina

Se beau aproximativ jumatate de litru de apa alcalina, dimineata pe stomacul gol, iar timp de 45 de minute nu se mananca nimic. Se incepe treptat, cu un pahar de apa, apoi de la o zi la alta se bea mai mult pana se ajunge la jumatate de litru. Se mai poate bea si la pranz, cu doua ore inainte de masa, iar apoi alte 45 de minute nu se mananca nimic. Vezi si: Imunitate puternica cu sirop de catina, ghimbir, lamaie si miere. Reteta

Vezi si: Tine la distanta bolile si kilogramele in plus cu aceasta dieta. Cele mai alcaline alimente

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...