Cum se prepara ceaiul de ghimbir

Ghimbirul este utilizat de mai bine de 5000 ani pentru proprietatile sale deosebite. Acesta poate fi consumat crud, maruntit, sau uscat, sub forma de pulbere, avand o aroma placuta, un gust iute si racoritor. Se foloseste in diferite preparate, dar astazi vom vorbi despre beneficiile lui ca ceai.

Ceaiul de ghimbir este considerat un adevarat cocktail de sanatate si aroma, fiind indicat in raceli, pentru intarirea sistemului imunitar, pentru stimularea digestiei etc. Vezi AICI ce alte beneficii mai are. In plus, ceaiul de ghimbir are efecte energizante, astfel ca dupa ce bei o cana cu acest ceai te vei revigora imediat.

Vezi si: Ghimbirul confiat, „pastila” dulce si sanatoasa

Iata cum se prepara ceaiul de ghimbir:

Pentru prepararea ceaiului, se poate folosi atat ghimbir proaspat, cat si sub forma de praf, dar cel mai indicat este sa fie proaspat pentru a te bucura de toate proprietatile sale.

Pentru inceput, se spala bine radacina de ghimbir, apoi se taie marunt sau se da pe razatoare, pentru a obtine o aroma mai intensa. Apoi, se adauga intr-o cana o lingurita de ghimbir ras si se toarna peste apa fiarta. Se lasa la infuzat 10-15 minute. La final, se strecoara si se poate savura indulcit cu putina miere si o felie de lamaie, pentru a-i spori efectul.

Vezi si: Ginger-ale. Cum se prepara berea de ghimbir

Sfat: In cazul in care iti doresti ca ceaiul sa fie mai aromat, poti face diferite mixuri cu frunze de ceai, condimente si fructe (ex: frunze de tulsi, rooibos, ceai verde, ceai negru, cuisoare, nucsoara, scortisoara, fenicul, anason, nuca de cocos, piper rosu).

Vezi si: Nu consumati ghimbir daca aveti una din aceste 4 conditii de sanatate!

Vezi si: Biscuiti cu ghimbir si mar. Reteta pentru zile friguroase

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...