Cum se planteaza corect muscatele. Sfaturi de la experti

Muscatele sunt unele dintre cele mai clasice si usor de recunoscut plante cu flori in gradinile gospodariei. Dar, cat de dificil este sa creasca si sa se mentina? Muscatele sunt simplu de plantat si necesita o intretinere nu foarte complicata, acesta fiind motivul pentru care sunt atat de populare. Iata, asadar, cum se planteaza corect muscatele:

O planta cu flori extrem de versatila, muscatele pot fi cultivate anual, ca plante perene sau plante de interior. Ele sunt, probabil, cel mai frecvent cultivate in aer liber.

In timp ce conditiile de intretinere variaza usor de la o varietate la alta, muscatele sunt plante care iubesc soarele, deci, fie ca le plantati in recipiente, fie ca le plantati in pamant, trebuie sa fie amplasate intr-o zona in care vor obtine o multime de soare – in mod ideal sase sau sapte ore pe zi. Cu toate acestea, muscatele nu trebuie sa fie intr-un mediu plin de soare; ele pot, de asemenea, sa creasca bine in soare sau umbre partiale, depinde de soiul lor. Indiferent de zona pe care o alegeti, asigurati-va ca are sol fertil si bine drenat.

Cum se planteaza corect muscatele – plantarea semintelor sau bebelusilor de muscate

Primavara este timpul ideal de plantare pentru aceste flori. Veti dori sa asteptati pana dupa ultimul inghet dur al zonei in care traiti. Daca plantati in pamant, plantati-le la 6-24 de centimetri distanta. In cazul in care alegeti sa plantati in ghiveci sau intr-un recipient, nu supraaglomerati spatiul.

Cu ingrijire atenta si conditii favorabile, va puteti astepta sa aveti flori pana la inceputul toamnei. In plus, daca plantati in recipiente, le puteti aduce in interior pentru a supravietui si veti putea sa va bucurati de ele in aer liber in primavara si vara urmatoare.

Cand cumparati muscate pentru plantat, acordati o atentie deosebita culorii si marimii. Frunzele sanatoase nu vor prezenta decolorare pe sau sub ele si tulpinile vor fi robuste, nu stridente. Asigurati-va sa evitati orice plante cu semne evidente de daunatori, pentru a da un inceput bun plantei.

Asezati plantele in ghiveci cu gauri de drenaj pentru a evita putrezirea radacinii. Nu utilizati o farfurie sub vas daca nu este umpluta cu pietricele. Utilizati amestec de gunoaie fara sol (nu murdarie) atunci cand plantati in recipiente. Pentru inflorescenta maxima, plasati plantele intr-o zona in care vor primi zilnic 4-6 ore de lumina solara.

Cum se planteaza corect muscatele – Ingrijire si intretinere

Veti dori sa lasati solul sa se usuce intre udari pentru a evita putrezirea radacinilor; totusi, nu lasati frunzele de pe planta sa se indoaie. Cand planta incepe sa infrunzeasca, puteti incerca sa o reinviati prin supracompensarea cu apa suplimentara.

Citeste si: Inmultirea muscatelor. Sfaturi simple si rapide pentru o bogatie de flori

De-a lungul sezonului de crestere, asigurati-va ca ati curatat florile, indepartand florile moarte si frunzele uscate. De asemenea, retineti ca supra-fertilizarea va avea ca rezultat flori sarace. Daca utilizati un ingrasamant amestecat in apa, o data pe luna ar trebui sa aveti suficienta hrana pentru a va alimenta plantele fara a le coplesi. Amintiti-va ca muscatele nu sunt pretentioase la intretinere, astfel incat nu este nevoie sa fie supra-protejate.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...