15.3 C
București
miercuri, martie 27, 2024

Cum se pastreaza proaspete merele pe timp de iarna

Merele sunt cele mai populare fructe de la noi din tara. Acestea nu sunt foarte bogate in vitamine si minerale ca alte fructe, dar au un continut impresionant de pectina, una dintre cele mai eficiente substante in scaderea nivelului de colesterol rau din organism.

Daca vrei sa te bucuri de gustul delicios si beneficiile merelor chiar si in mijlocul iernii, iti vom arata cum sa le depozitezi intr-un mod corect.

Merele – Cele mai importante beneficii pentru sanatate

-Conform studiilor de specialitate, s-a observat ca un consum regulat de 2-3 mere pe zi scad colesterolul LDL, care obtureaza arterele si ridica colesterolul HDL (cel bun), care curata arterele.

-Merele sunt un bun medicament pentru inima. Polifenolul gasit in coaja merelor previne solidificarea depunerilor de colesterol de pe peretii arterelor ce determina reducerea fluxului sanguin catre inima, rezultatul fiind aparitia bolilor arterelor coronariene.

-Merele ajuta si la reglarea cantitatii de zahar din sange, fiind ideale pentru diabetici.

-Merele pastreaza dintii mai sanatosi. Muscand din ele, dintii se curata de alimentele aderente care duc la acumularea tartrului.

-Merele contin quercentina, un antioxidant care ajuta la imbunatatirea si fortificarea sistemului imunitar.

Merele – Cum se pastreaza proaspete peste iarna

Merele proaspat culese pot fi pastrate chiar si jumatate de an daca stii cum sa le depozitezi corect. Iata cateva sfaturi de pus in aplicare:

-In primul rand, cand vrei sa pastrezi mere pe perioada iernii, trebuie sa stii cum sa le alegi. Acestea nu trebuie sa fie deteriorate sau strivite, iar cele fara codite trebuie puse deoparte si consumate prima data. Cele mai bune soiuri de mere care se tin mai bine peste iarna sunt merele Ionatan sau Jonathan.

-Cei care locuiesc la casa au mai multe variante de a depozita merele. Acestea se pun in ladite, acoperite in straturi de fan sau rumegus, fie le poti inveli in hartie de ziar, cat mai putin ingramadite, preferabil chiar sa nu se atinga fructele intre ele. Laditele sunt duse apoi intr-un loc racoros, in pivnite sau magazii, unde nu exista riscul ca fructele sa inghete. Trebuie sa ai in vedere umiditatea din incapere, care trebuie sa fie in jur de 80-90%. Fara umiditate, merele se vor zbarci.

-Cei care locuiesc la bloc, trebuie sa puna merele in saci de polietilena transparenti. Fructele se pun pana la jumatatea sacului, se leaga foarte bine, apoi cu un obiect ascutit facem o gaura in sac de 10 cm. In cazul in care umiditatea de pe balcon este mare, se vor forma picaturi de apa pe interiorul sacului, iar cand atmosfera este uscata, merele absorb acele picaturi si poti fi sigur ca mananci fructe proaspete.

IMG_6422.JPG

-Pe perioada depozitarii, merele trebuie verificate periodic, iar daca se observa mere alterate, trebuie inlaturate.

-Merele nu se pastreaza langa cartofi, deoarece grabesc alterarea.

-Daca ai o livada cu mere, trebuie sa stii cum sa le culegi corect. Recoltarea se face doar in zile fara ploaie si cand temperatura nu depaseste 15 grade Celsius. In cazul in care merele au apa pe ele, exista un risc mai mare de imbolnavire; daca marul e copt, se va desprinde cu usurinta, printr-o simpla rotire in jurul coditei.

Vezi si:

EXPERIMENT: Merele din Romania, Moldova sau Austria? Care sunt cele mai sanatoase

Lichior de mere. Cum se prepara aceasta bautura alcoolica aromatizata

Dulceata de mere cu ghimbir. Reteta

Dieta cu mere si oua – Slabesti in ritm accelerat si intr-un mod foarte sanatos

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole