Cum se inmulteste aloe vera in 8 pasi

Oare cum se inmulteste aloe vera? Cultivarea platei de Aloe Vera este usoara. Inmultirea este putin mai complicata. Spre deosebire de alte plante suculente, precum cactusi, este dificil sa cresti Aloe Vera doar dintr-o frunza. Sansele ca frunza sa creasca intr-o planta sanatoasa sunt destul de mici, dar nu imposibil de obtinut. Prin urmare, majoritatea gradinarilor planteaza Aloe Vera folosind bebelusi de Aloe cu radacini, ceea ce tinde sa aiba ca rezultat plante mai de succes.

Cum se inmulteste aloe vera in 8 pasi – Iata 8 pasi de urmat pentru a inmulti Aloe Vera dintr-o frunza

1 – Este bine sa stiti ca o frunza nu poate forma radacini asa usor. In timp ce este posibil sa creasca o planta de Aloe Vera dintr-o frunza, sansele de a obtine o planta mare si sanatoasa sunt destul de mici. Frunzele de Aloe Vera au o multime de umiditate si au tendinta sa putrezeasca inainte ca acestea sa poata prinde radacina.

2 – Gasiti o frunza de aloe care este de cel putin 8 centimetri.

3 – Taiati frunza la baza utilizand un cutit ascutit si curat. Incercati sa taiati intr-un unghi descendent, spre tulpina. Cutitul trebuie sa fie foarte curat sau riscati sa infectati frunza.

4 – Lasati frunza in locuri calde, suficient de mult pentru ca o crusta sa se formeze deasupra partii taiate. Acest lucru poate dura cat mai putine zile pana la doua saptamani. Aceasta crusta va ajuta partile taiate sa nu se infecteze de sol. O frunza infectata de Aloe Vera nu va supravietui prea mult timp.

5 – Gasiti un vas cu o gaura de scurgere in partea de jos. Ca majoritatea plantelor, plantei de Aloe Vera ii place apa, dar nu-i place sa stea in ea. Daca ghiveciul nu are o gaura de scurgere, solul va ramane umed. Acest lucru poate duce la putrezirea radacinilor, care poate ucide orice planta – inclusiv plantele de Aloe Vera rezistente.

Cum se inmulteste aloe vera in 8 pasi – rabdare si mare atentie la umezeala mare

6 – Umpleti vasul cu pamant de cactus si udati-l cu apa. Daca nu aveti pamant de cactus, puteti sa amestecati o parte de nisip si o parte de pamant de gradina. Luati in considerare mai intai umplerea fundului vasului cu pietris. Acest lucru va ajuta recipientul sa se scurga si mai mult. Nivelul pH-ului ar trebui sa fie de la 6,0 la 8,0. Daca pH-ul nu este suficient de ridicat, adaugati niste var de gradinarit.

7 – Puneti frunza cu partea taiata in jos in pamant. Asigurati-va ca aproximativ o treime din frunze se afla in sol.
Luati in considerare scufundarea bazei taiate intr-un hormon de radacina. Daca nu aveti nici o idee, scortisoara sau mierea sau cidru din otet de mere sunt foarte bune. Acestea nu sunt la fel ca hormonul de radacina, care provoaca chimic radacini in plante, sunt metode naturale pentru a ajuta frunza sa prinda radacini.

8 – Puneti planta intr-un loc cald si insorit si udati-o cu grija. In primele patru saptamani de la acest lucru, veti dori sa pastrati solul umed. Odata ce frunza este transplantata, asteptati pana cand solul este complet uscat inainte sa-l udati din nou.

Crema cu aloe vera – un remediu eficient pentru regenerarea pielii

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...