Cum se face o soba de teracota ca a bunicilor

Sobele de teracota au revenit la moda, mai ales pentru ca nu mai exista atat de multi mesteri in domeniu, iar oamenii au inceput sa invete singuri si sa-si construiasca propriile sobe de teracota ca ale bunicilor. Iata cateva sfaturi despre cum se face o soba de teracota ca a bunicilor.

Cum se face o soba de teracota ca a bunicilor – pregatirea locului si materiei prime

Locul unde va fi contruita soba de teracota trebuie sa fie dinainte stabilit, sa nu existe materiale inflamabile in apropierea ei si nici materiale sensibile la caldura. In plus, pe locul unde va fi amplasata soba este nevoie de un suport neinflamabil, care sa izoleze termic si sa depaseasca putin marginile sobei.

Teracota emana caldura uniforma si care rezista mai mult timp, dar doar daca aceasta este de calitate. Asadar,pentru a construi o soba de teracota care sa reziste o viata, noi sfatuim achizitionarea materiei prima de cea mai buna calitate, in plus, manopera realizata cu ajutorul unui sobar specialist este absolut necesara.

Noile sobe de teracote ofera posibilitatea de a folosi designul potrivit interiorul casei tale si ofera o varietate de culori, ceea ce inseamna ca poti alege culoarea perfecta pentru fiecare camera.

Cum se face o soba de teracota ca a bunicilor – dimensiunile sobei si hornul

In functie de spatiul pe care il are camera in care va fi amplasata soba, se va calcula si dimensiunea sobei. Un alt factor este si termoizolatia peretilor si ferestrelor. In plus, calitatea argilei si nisipului, adica a mortarului folosit la imbinarea pieselor este importanta, caci de ea depinde rezistenta in timp a teracotei la incalzirile repetate.

Hornul este important, acesta trebuie verificat si curatat o data la doi ani, precum si interiorul sobei. Tirajul cosului se va face folosind o lumanare aprinsa, pentru a vedea daca toata flacara se ridica spre cos.

Pentru toate detaliile cu privire la construirea sobei de teracota ca a bunicilor, rasfoieste manualul online al sobarului sau cosarului si invata etapele exacte ale realizarii unei astfel de sobe.

Cu ce se scoate mirosul de mucegai din saltea. Metode care dau rezultate

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...