11.1 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Cum scapi de arsuri la stomac, flatulenta, crampe, indigestie fara pastile. Iata cele mai bune remedii naturale simple

Problemele la stomac pot fi combatute rapid cu medicamente, care insa pot face bine pe o parte si rau pe alta. Remediile naturale nu sunt numai sanatoase, dar si mult mai eficiente, fara efecte adverse. Folositi cu incredere aceste ierburi pentru sanatatea tractului gastro-intestinal; plante medicinale pentru intarirea, relaxarea, tonifierea si / sau stimularea tractului digestiv si a organelor, pentru a imbunatati absorbtia, asimilarea si eliminarea alimentelor si scutirea de indigestie, constipatie, diaree si alte probleme digestive.

Ceaiurile amare sunt excelente pentru sistemul digestiv

Radacina de Angelica (Angelica archangelica) este un digestiv amar incalzitor care poate fi folosita ca tinctura inainte de mese pentru a stimula producerea de acizi digestivi si, prin urmare, o digestie mai eficienta. Diferenta dintre utilizarea angelicai si radacinii de papadie inainte de masa pentru a stimula sucurile digestive este ca papadia este racitoare si benefica pentru ficat si limfa, in timp ce angelica este destul de incalzitoare si antibacteriana in tractul digestiv.

Musetelul (specia Matricaria) se consuma ca un ceai relaxant, antibacterian, care vindeca intestinul. Este si un foarte bun antispasmodic. Pare atat de bland incat potenta sa poate parea imperceptibila, dar este utila pentru crampe si spasme din burta. Unele persoane sunt alergice la musetel, au mancarimi de nas si le curg lacrimile, acestea nu trebuie sa consume musetel deloc.

Scortisoara face un ceai delicios, care este util pentru greata sau indigestie. Daca stomacul este balonat si acizii digestivi functioneaza ore suplimentare, este timpul pentru un ceai de scortisoara. Orice specie poate fi utilizata in acest scop – Cinnamomum cassia sau asa-numita scortisoara „adevarata”, Cinnamomum verum (anterior zeylanicum).

Papadia este un sustinator al digestiei sanatoase. Radacina, in special, ajuta ficatul sa-si faca numeroasele functii implicate in descompunerea si asimilarea alimentelor, stimularea productiei sanatoase a bilei si ajutarea ficatului si a limfei sa lucreze impreuna pentru a detoxifica deseurile metabolice. Radacina poate fi consumata in cantitati moderate si / sau folosita ca tinctura sau infuzie. Aceasta planta este usor aperienta (usor laxativa).

Papadia sustine, de asemenea, sanatatea pancreasului, ajutand la echilibrarea zaharurilor din sange si stimuleaza eliberarea enzimelor pancreatice pentru a ajuta absorbtia si asimilarea alimentelor. Radacina de papadie este bogata in inulina (o molecula de zahar care se numeste „insulina a naturii”), care sprijina bacteriile sanatoase din intestinele subtiri si mari.

Luand tinctura de radacina de papadie (aproximativ 25-30 picaturi in apa) chiar inainte sau dupa o masa grea (15-30 minute in ambele directii), va ajuta la stimularea sucurilor digestive, cum ar fi acidul clorhidric si la intarirea focului digestiv. In acelasi timp, papadia raceste orice zona a sistemului care se poate supraincalzi.

Fiecare parte din papadie, cu exceptia petalelor de flori galbene, este amar, probabil cea mai importanta aroma pentru sanatatea digestiva si adesea veriga lipsa in multe diete occidentale. Amareala stimuleaza producerea de sucuri digestive, cum ar fi vezica biliara, ceea ce duce la un sistem digestiv in stare buna de functionare.

Radacina de papadie este un tonic excelent, dar nu consumati mai mult de 2–6 saptamani sau sezonier, mai degraba decat zilnic.

Daca radacina de papadie este folosita pentru vindecarea bolilor hepatice sau a unei alte probleme cronice, aceasta poate fi utilizata pentru perioade mai lungi de timp; pur si simplu nu practicati acest lucru atunci cand o utilizati ca un tonic pentru sanatatea generala a sistemului digestiv.

Uleiul infuzat cu flori de papadie are miros dulce si este foarte relaxant pentru masajul in jurul intregului stomac pentru a aduce ameliorarea durerii atunci cand exista crampe, indigestie sau dureri de burta.

Ghimbirul si ovazul, calmeaza crampele si hranesc sistemul nervos din intestin

Ghimbirul este o radacina grozava de incalzire care stinge focul sistemului digestiv. Aceasta planta tropicala este cea mai utila pentru calmarea crampelor, indigestiei si gretei. Folositi ghimbir proaspat ca infuzie, adaugati miere, beti fierbinte, ajuta la asimilare si combate greata si inflamatia.

Paiul de ovaz produce o infuzie fina pentru a hrani digestia si a echilibra glicemia, cu unicul avertisment ca aceasta infuzie nu poate fi pentru cei cu alergii la gluten. Paiul de ovaz este excelent, deoarece este linistitor si umezitor pentru tractul digestiv; desi nu ofera fibra fulgilor de ovaz, acest ceai hraneste sistemul nervos din intestin, precum si tesutul sau, si poate fi utila ca tonic hranitor pentru a construi si mentine sanatatea generala, precum si provocari specifice ale sistemului digestiv.

Ceaiul de rozmarin este un ajutor nepretuit in stresul digestiv legat de ficat, stimuland circulatia in intregul corp, inclusiv tractul digestiv. S-a dovedit util in cazurile de balonare si intestine iritabile si este unul dintre ceaiurile sau tincturile cele mai recomandate si pentru durerile de cap digestive. Retetele cu ulei de rozmarin folosite la mese sunt minunate pentru stimularea blanda a unui ficat lenes.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole