Cum sa prepari cel mai bun ceai cardiotonic

ceai cardiotonic

Dupa cum spuneam si intr-un articol anterior, angina pectorala este modul in care se exprima afectiunea cunoscuta sub numele de cardiopatie ischemica si reprezinta durerea toracica ce apare cand o parte din muschiul inimii nu primeste suficient oxigen.

De cele mai multe ori acest lucru se intampla cand exista ingustari ale vaselor care hranesc inima si care se numesc artere coronare.

Mai jos va vom arata cum sa preparati un ceai cardiotonic foarte sanatos:

Aveti nevoie de: frunze de paducel, frunze de vasc, traista ciobanului si talpa gastei.

Mod de poreparare si administrare: macerarea la rece; se introduce cate o lingurita rasa din fiecare planta in 300 ml apa, la temperatura camerei. Se lasa la macerat 8 ore. Se bea in trei reprize, in decursul unei zile, ultima parte, de preferinta, inainte de culcare.

Actiune: acetilcolina din traista ciobanului, bazele purinice, adenina si guanina din paducel, saponinele triterpenice din frunzele de vasc sunt vasodilatatoare coronariene.

Viscina si viscotoxina din frunzele de vasc au actiune cardiotonica; leonurina din paducel si talpa gastei actioneaza ca vasodilatatoare periferica si sedativa a sistemului nervos. Substantele active din vasc, paducel si talpa gastei au actiune usor hipotensiva. De asemenea, paducelul actioneaza ca bronhodilatator si stimulent al respiratiei.

Utilizare – Ceaiul Cardiotonic  este adjuvant in: insuficiente cardiace, angina pectorala, tahicardie, aritmii cardiace, palpitatii cardiace, tonifierea inimii, hipertensiune, cardiopatie ischemica, insomnii, anxietate.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.