Cum sa facem cel mai bun suc de mere

Merele sunt fructe racoritoare, gustoase si cu multiple beneficii pentru sanatate. Chiar daca sucul de mere nu are aceeasi proprietate de reducere a colesterolului ca marul intreg, are totusi un alt efect la fel de promitator. Anumiti virusi pusi in eprubeta cu suc de mere proaspete, nediluat, sau cu cidru dulce, devin inactivi.

Sucul de mere este excelent pentru a stimula pofta de mancare si digestia.

Iata cum facem cel mai bun suc de mere:

Pentru a prepara o sticla de 2 litri cu suc de mere, veti avea nevoie de aproximativ 20, o oala, un castron mare, o sita, un borcan, sticla, tifon, un polonic si o lingura de lemn.

Iata cum se prepara sucul de mere:

Se spala merele, se taie in doua si apoi se scot cotoarele cu samburi. Merele spalate si curatate de samburi se adauga in oala si se toarna peste ele suficienta apa cat sa le acopere ( uneori, in functie de calitatea merelor este posibil sa obtineti un suc ceva mai concentrat caz in care puteti sa mai adaugati un pahar cu apa). Se lasa merele sa fiarba timp de 20 de minute (pana devin moi), se pune un tifon/sita peste borcan si se strecoara.

Se lasa sucul sa se raceasca si se adauga zahar in functie de preferinte

Pentru a nu arunca merele ramase, se poate face un sos de mere, deci nimic nu se pierde! Tot ce trebuie sa faci este sa le pui intr-un blender si sa adaugi putin zahar si scortisoara.

Dieta cu mere si oua – Slabesti in ritm accelerat si intr-un mod foarte sanatos

Acest suc de mere rezista aproximativ 1 saptamana in frigider.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...