Cum putem consuma sirop de catina pe tot parcursul anului?

Colorful hot sea buckthorn tea with ginger and honey and sea buckthorn berries on blue table. Top view. Vitaminic healthy.

Catina a castigat reputatia de leac vindecator, fiind un fruct folosit cu scopuri medicinale inca din cele mai vechi timpuri. In anumite parti ale lumii, cu precadere in Asia, catina face parte din medicina traditionala si este folosita de sute de ani pentru efectele sale pozitive asupra organismului.

Desi catina este folosita sub diferite forme precum sucul de catina, ceaiul sau tinctura, siropul ramane una dintre cele mai versatile optiuni de a consuma acest fruct pe toata perioada anului.

Importanta siropului de catina in dieta ta

Sub forma de sirop, catina isi pastreaza efectele antioxidante, vitaminizante si imunostimulatoare, precum si cantitatea mare de vitamina B (B1, B2, B6, B9) si vitamina C. Un singur fruct de catina contine o doza de vitamina C de 10 ori mai mare decat se regaseste in citrice.

Orange Valley îti propune patru retete diferite de sirop de catina, pentru a incorpora acest elixir al sanatatii in dieta ta zilnica cu cea mai mare usurinta. In acest fel, poti profita la maxim de proprietatile fructului de catina, indiferent de anotimp.

Retete de sirop de catina ideale pentru zilele calde

Atunci cand soarele straluceste puternic iar tu ai pofta de o bautura racoritoare, opteaza pentru sirop de catina cu menta sau portocale.

Aceste combinatii sunt tipice sezonului calduros si iti vor improspata ziua cu siguranta. Pastrandu-si efectele propice organismului, siropul de catina iti reda doza necesara de vitamine.

In combinatie cu menta, siropul de catina aduce o portie bogata de vitamina A, C, calciu si Omega 3. Menta este si ea o planta folosita in scopuri medicinale, avand efecte analgezice, antiinflamatoare si cicatrizante. Asadar, aceasta reteta de sirop reprezinta o asociere intre doua ingrediente miraculoase.

Siropul de catina cu portocale are, de asemenea, avantaje evidente. Portocalele sunt consumate nu doar pentru gustul delicios, dulce-acrisor, insa si pentru doza ridicata de vitamina C. Totodata, acestea contribuie la sanatatea pielii si ochilor.

Atat menta, cat si portocalele sunt asociate cu vara, prospetimea acestora facand orice zi cu soare chiar mai frumoasa.

Retete de sirop de catina potrivite anotimpurilor reci

Pe durata sezonului rece, corpul are nevoie de un boost de vitamine pentru a putea compensa lipsa luminii soarelui si a intari sistemul imunitar. Vitamina C este combatantul racelilor comune, iar microelementele precum fosfor, magneziu, calciu, potasiu si fier sunt necesare pentru sanatatea generala si evitarea starilor de anemie sau a diferitelor afectiuni.

O modalitate de a consuma siropul de catina pe durata toamnei si a iernii este in combinatie cu mierea sau ghimbirul. Fiecare dintre aceste doua ingrediente sunt extrem de folositoare organismului si sunt populare in special pe vremea friguroasa.

Siropul de catina cu miere contribuie la formarea anticorpilor, avand totodata efecte benefice pentru sistemul digestiv, iar siropul de catina cu ghimbir are efecte antiinflamatoare si este folosit pentru alinarea afectiunilor respiratorii precum tusea.

Siropul de catina se poate consuma diluat cu apa plata sau minerala si poate fi consumat atat de catre adulti, cat si de catre copii.

Orange Valley ofera in gama sa de produse naturale din catina atat sirop de catina cu miere sau cu ghimbir, potrivite pentru sezonul racoros, cat si sirop de catina cu portocale sau menta, care aduc prospetime in anotimpurile calde ale anului.

Sucul de catina este 100% bio si cu 0% adaos de zahar, fiind preparat cu cateva zile inainte de livrare.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...