Cum prepari cel mai eficient ceai tonic aperitiv

In anemii, convalescenta, debilitate, lipsa poftei de mancare, se recomanda un ceai tonic aperitiv preparat din diferite plante medicinale si aromatice.

Farmacistul Corneliu Constantinescu, ne recomanda in cartea “Plante medicinale in apararea sanatatii”, o formula eficienta pentru prepararea ceaiului tonic pectoral. Plantele recomandate sunt: radacina de ghintura, rizomi de obligeana, schinel, tintaura, pelin, macese si coriandru.

Substantele amare din aceste plante excita mucoasa stomacului, marind secretia gastrica si prin aceasta stimuland pofta de mancare, in formula acestui ceai intra schinelul, tintaura, pelinul, ghintura, plante recunoscute ca tonice amare.

Fructele de maces, prin contintul in tamine, zahar si acizi organici, maresc calitatea ceaiului, iar fructele de coriandru si obligeana ii dau o aroma placuta.

Iata mai jos cum se prepara cel mai eficient ceai tonic aperitiv:

Toate plantele enumerate mai sus (radacina de ghintura, rizomi de obligeana, schinel, tintaura, pelin, macese si coriandru) se maruntesc bine prin rasnita de cafea, se combina si apoi se adauga o lingurita intr-o cana cu apa clocotita. Se lasa la infuzat timp de 10 minute.

Pentru a se obtine efectul dorit, ceaiul se va lua cu o jumatate de ora inaintea meselor principale.

Sucul de urzici. Cea mai buna cura tonica de primavara

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...