Cum prepari cel mai eficient ceai antireumatic

Reumatismul este o boala care antreneaza incheieturile si uneori musculatura corpului, manifestandu-se prin dureri mari. Consultarea medicului este absolut necesara pentru a stii cauzele care provoaca reumatismul si tratamentul necesar.

Aceasta afectiune are un mers cronic progresiv, anumiti factori (frigul, umezeala, efortul sustinut, infectia de focar, etc.) putand reactiva procesul inflamator si reacutiza simptomatologia.

Trebuie sa stii ca plantele medicinale isi spun si ele cuvantul in completarea tratamentului indicat de medic.

Farmacistul Corneliu Constantinescu, ne recomanda in cartea “Plante medicinale in apararea sanatatii”, o formula eficienta pentru prepararea ceaiului antireumatic. Plantele recomandate sunt: frunze de frasin, frunze de mesteacan, flori de soc, fructe de ienupar, teci de fasole, radacina de lemn-dulce, coaja de salcie si coada-calului.

Prin diureza pe care o produc, frunzele de mesteacan, fructele de ienupar, coada-calului, tecile de fasole fac sa se elimine o parte din toxinele ce intretin focarele reumaticului.

Florile de soc, prin efectul lor sudorific, completeaza actiunea de dezintoxicare a corpului. Coaja de salcie, datorita derivatilor salicilici pe care-i contine, diminueaza febra si are o actiune antinevralgica.

Iata mai jos cum se prepara cel mai eficient ceai antireumatic:

Toate plantele enumerate mai sus se maruntesc bine prin rasnita de cafea, se combina si apoi se adauga o lingurita intr-o cana cu apa clocotita. Se lasa la infuzat timp de 10 minute. Se recomanda a se bea trei ceaiuri calde pe zi.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

You may also like...