Cum poti gasi noi parteneri de afaceri

Two confident business man shaking hands during a meeting in the office, success, dealing, greeting and partner concept

Un parteneriat in afaceri se poate dovedi profitabil pentru toate partile implicate. Daca acestia stiu sa se gaseasca. Pentru ca un partener nou de afaceri trebuie sa aduca mai mult decat fonduri suplimentare. Daca esti mai orientat catre numere, atunci poate ca ai nevoie de cineva care este putin mai creativ sau daca pitchingul (scurta prezentare care contine informatii legate de proiect) este treaba ta, dar organizarea si administrarea afacerii nu sunt, atunci ar trebui sa cauti pe cineva care sa exceleze in aceste domenii. Este important deci, sa ai mare grija atunci cand semnezi un parteneriat. Ar fi recomandat sa gasesti un partener care locuieste in apropiere sau pe care il poti contacta cu usurinta. 

Unde gasesti un partener de afaceri

Cercul tau social

Ai putea incepe prin a-ti cerceta cercul tau social apropiat: familia si prietenii. Acesta nu reprezinta, intotdeauna, calea potrivita pentru toata lumea, mai ales daca esti in cautarea unui partener cu experienta sau un anumit set de competente. Cu toate acestea, multe parteneriate de afaceri de succes au provenit din relatiile existente, atat timp cat acea persoana are acelasi impuls si aceeasi viziune.

Reteaua ta profesionala

Exista colegi care ar fi interesati sa intre in afaceri cu tine? Cineva alaturi de care ai lucrat in trecut si care are o mentalitate antreprenoriala? Contactele profesionale sunt o sursa buna pentru a incepe cautarea, mai ales daca esti deja familiarizat cu stilul si etica lor de lucru si poti decide daca ai putea lucra cu ei. 

Evenimente de retea si intalniri

Cauta intalniri sau evenimente de retea pe web sau consulta diverse organizatii pentru ajutor in gasirea unui partener de afaceri. Foloseste-te de diferite evenimente ca de o oportunitate de a-ti impartasi interesele comerciale. Este posibil sa nu intalnesti, imediat, partenerul potrivit sau potentialul cofondator, dar poti construi o retea de oameni si, in cele din urma, sa identifici pe cineva care ti se potriveste.

Reteaua online

Social media si forumurile sunt o modalitate excelenta de a te conecta cu oameni de afaceri cu aceeasi idee. Mai mult, vei putea afla despre evenimente specifice urmarind persoane si organizatii relevante. Alte surse fantastice sunt Linkedin sau Twitter, retele prin care poti solicita reciproc contacte pentru a te prezenta. Situatia financiara a potențialilor parteneri de afaceri proveniti din aceste surse poate fi cunoscuta aceesand o platforma de specialitate online care contine si o sectiune de  verificare date firme din Europa.

Forumurile de afaceri online ar putea, de asemenea, sa iti ofere posibilitatea de a vorbi cu oameni din domeniul tau.

 Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-jrxwk

Investitori

Investitorii sunt considerati, in primul rand, ca o sursa de numerar pentru afacerea ta, dar experienta lor in afaceri este, cel mai adesea, la fel de valoroasa pentru o afacere.

Daca esti debutant, cautarea unui investitor care intelege si crede in viziunea ta iti poate oferi directia de care ai nevoie pentru a face afacerea ta un succes. Daca un investitor simte ca ai nevoie de un cofondator, iti va oferi contacte relevante din domeniul tau si te ajuta sa creezi noi relatii. Poti intalni investitori la evenimente de networking, dar poti incepe si online.

Avantajele unui parteneriat

Inceperea unei afaceri pe cont propriu poate fi o lectie excelenta de antreprenoriat, dar gasirea unui partener iti ofera acces imediat la un alt set de abilitati, experiente si idei. Un partener de afaceri te poate ajuta sa faci diferenta intre bine si rau. Ii poti spune ideile tale si le puteti dezvolta impreuna. In plus, un partener de afaceri iti poate oferi o perspectiva diferita asupra problemelor, care va duce, in cele din urma, la solutii mai eficiente. Mixul diversificat de expertiza ar putea impinge afacerea ta mai departe si te va ajuta sa te extinzi. 

 Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-fsrrq

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...