7.7 C
București
vineri, martie 1, 2024

Cum faci paste proaspete si colorate pentru bucuria copiilor

Prospetimea si gustul pastelor preparate acasa nu se compara cu nimic. Daca vrei sa ai un moment unic alaturi de copilul tau, atunci trebuie sa incerci aceasta reteta! Bucura-te de prepararea acestei retete impreuna cu el, iar la final umple-i farfuria cu paste colorate si sanatoase. Acesta poate fi un nou mod de a-l face sa mance legume.

Pentru a prepara paste simple, ai nevoie doar de un ou, faina si foarte putina sare si tot ce trebuie sa faci este sa amesteci, sa framanti, sa intinzi, sa tai si sa lasi la uscat. Asta este varianta simpla, dar iata cum sa le adaugi un plus de culoare:

-Paste de casa de culoare mov/rosie:

-aproximativ 130 g faina (depinde foarte mult de marimea oului)

-1 ou

-40 g sfecla fiarta

-1 lingurita ulei

-putina sare

-Paste de casa de culoare verde:

-130 g faina

-1 ou

-40 g spanac fiert si stors de zeama sau o lingurita de pudra de spirulina

-1 lingurita ulei

-Putina sare

-Paste de casa de culoare galbena:

-130 g faina

-1 ou

-2 lingurite turmeric

-1 lingurita ulei

Mod de preparare paste colorate de casa:

Intr-un bol, se pune faina, iar in blender se pune oul, sfecla, sarea si uleiul. Se paseaza bine si apoi se adauga faina. Se framanta toate ingredientele pana se obtine un aluat mai tare ca cel de paine, dar elastic. Daca aluatul este prea moale, se mai pune faina, iar daca este prea tare, se mai pune apa calda. Din aluatul framantat se formeaza o bila, se infasoara in folie alimentara si se lasa 30 de minute la temperatura camerei.

La final, se presara faina pe masa de lucru si se intinde cat mai subtire fiecare bila de aluat. Cand foaia de aluat este cat jumatate de sucitor, se ruleaza si se invarte pe acesta inainte si inapoi, tragand usor de aluat spre margini. Se deruleaza foaia de aluat, se presara cu faina. Acest procedeu se repeta pana cand foaia devine foarte subtire. Bineinteles, daca aveti o masina speciala de facut paste, acest procedeu este mult mai simplu si mai rapid. Apoi, foile de aluat se lasa sa se usuce timp de 20 de minute, dupa care se ruleaza si se taie fasii.

Pofta buna!

Cum alegi painea si pastele. Dusmanii dietelor pot fi ”imblanziti”

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole