13.3 C
București
vineri, martie 29, 2024

Sfaturi utile pentru depozitarea corecta a ceaiului verde

Ceaiul verde este obtinut din frunzele arbustului Camellia sinensis si se numeste „verde”, deoarece frunzele sale sunt uscate rapid, in curent de aer fierbinte, ceea ce duce la conservarea clorofilei din ele, de unde si culoarea sa.

In China Antica, ceaiul verde era o bautura costisitoare, bucurandu-se de gustul sau doar cei bogati si familiile regale. Dar, dupa caderea Imperiului Mongol, toata lumea a inceput sa se bucure de ceaiul verde.

Ceaiul verde este plin de polifenoli care ajuta la reducerea inflamatiei din corp si contine cantitati mari de antioxidanti numiti catechine, care ajuta la deteriorarea radicalilor liberi, prevenind astfel multe boli. Astfel, daca esti un mare iubitor al acestui ceai, trebuie sa stii si cum sa il pastrezi pentru a putea obtine infuzii gustoase.

Atunci cand substantele nutritive nu sunt depozitate corespunzator, acestea se deterioreaza. Din acest motiv, este important sa stii cateva reguli esentiale de pastrare a ceaiul verde.

Sfaturi utile pentru depozitarea corecta a ceaiului verde. Reguli care ajuta la pastrarea calitatii

-Dupa ce ai cumparat ceai verde, este important sa il pui intr-o cutie metalica/borcan care se inchide bine. Pastreaza recipientul intr-un loc inchis si racoros, departe de soare. Trebuie sa stii ca in contact cu oxigenul, ceaiul verde isi pierde calitatile,continuandu-si procesul de oxidare. 

-Este indicat sa cumperi cantitati mici de ceai, pe care sa le depozitezi in cutii cat mai mici cu inchidere etansa.

Staf: Cu cat frunzele plantei sunt mai marunte, cu atat acestea se vor deteriora mai repede, deoarece suprafata de contact cu aerul este mai mare.

-Tine ceaiul verde departe de o sursa de caldura, deoarece acest lucru il face sa isi continue procesul de oxidare si sa-si piarda proprietatile. Prin urmare, specialistii recomanda pastrarea ceaiului verde la frigider (frigul incetineste procesul de oxidare), nedespachetat. In acest mod, planta isi poate pastra prospetimea timp indelunga fara a intra in contact cu aerul.

Sfat: atunci cand scoti un pachet de ceai de la rece, nu-l deschide imediat, ci lasa-l cateva ore pentru a ajunge la temperatura camerei.

-Fereste ceaiul de umiditate. Ceaiul verde este higroscopic, iar absorbtia apei duce la pierderea aromei. Pentru a impiedica ceaiul verde sa-si piarda aroma, este indicat sa fie pastrat intr-un loc uscat si fara soare.

-Fereste ceaiul de mirosurile pregnante. Acesta nu trebuie depozitat langa condimente si in niciun caz sa nu il pui in recipiente din plastic si lemn. Frunzele ceaiului absorb toate mirosurile din mediul in care sunt depozitate si, astfel ii va afecta gustul.

Vezi si: Pudra de orz verde, cel mai bun supliment alimentar

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole