Cultivarea plantei aloe vera. Cum transformi pasiunea într-o afacere

Aloe vera este o planta vindecatoare, datorita continutului ei bogat in antioxidanti, care ajuta la eliminarea problemelor create de radicalii liberi. Este folosita pentru rani externe, dar si pentru intarirea sistemului imunitar. Iata in acest articol detalii despre cultivarea plantei aloe vera si beneficiile de care te poti bucura.

Cultivarea plantei aloe vera – motivele pentru care sa cultivi aceasta planta-minune

Aloe vera poate reduce inflamatiile cauzate de rani sau artrita. In plus, detine adevarate proprietati antivirale. De altfel, este cunoscut faptul ca aceasta planta lupta cu mare succes impotriva HIV/SIDA, dar si impotriva tumorilor, constipatiei, problemelor de stomac.

16 pacienti bolnavi de HIV/SIDA au luat timp de 3 luni pilule ce contineau 1000 ml de aloe vera. Febra si simptomele manifestate prin transpiratie nocturna, diaree si infectii oportuniste au fost eliminate sau reduse seminificativ la toti pacientii cu scaderi corespunzatoare in culturile de celule pozitive ale anticorpilor HIV si in nivelurile de antigeni de nucleu HIV.

Poate fi aplicata direct pe dinti si pe gingii, folosindu-se ca apa de gura. Combate bacteriile responsabile cu respiratia urat mirositoare si lupta impotriva bolilor de gingii.

In plus, aloe vera este un remediu foarte eficient pentru psoriazis, eczeme si acnee. Reduce inflamatiile pe interiorul si exteriorul pielii, ajutand la tratarea arsurilor prin faptul ca protejeaza impotriva infectiilor si stimuleaza formarea de celule noi.

Cum se consuma? 60 de ml de aloe vera este suficient pentru doza zilnica. Consumata pe cale orala, se ia in cure de cate 10 zile, apoi se face pauza. Daca se pune direct pe rana sau eczeme, trebuie sa asteptati 10 ore pana isi va face efectul, deci abia dupa aceea se simt imbunatatirile.

Cultivarea plantei aloe vera – plantarea si ingrijirea plantei de aleo vera

Aloe vera este o planta suculenta, deci foarte usor de crescut. Se gaseste in toate magazinele specializate si se poate lua un pui de la o planta matura, de asemenea. Imediat dupa plantare, aleo vera nu se uda timp de 6 luni. Cele mai bune pentru tratament sunt plantele mature, de cel putin 5 ani.

Cel mai bine creste in lumina indirecta sau chiar artificiala, la temperaturi intre 13 si 27 de grade Celsius. Inainte de udare, verificati ca solul sa fie uscat cel putin 1-2 cm, asta pentru a evita putregaiul, care poate fi fatal plantei.

Aloe vera rezista destul de bine si afara, insa nu suporta ploile si frigul, asadar, in lunile reci ea trebuie sa stea inauntru. De altel, in aceste luni, ea trebuie udata mai rar, doar atunci cand solul este uscat dupa detaliile de mai sus.

Cum se inmulteste aloe vera in 8 pasi

Afla din acest articol cum sa cresti aloe vera acasa si cum sa o folosesti pentru a preveni si trata diferite afectiuni!

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...