9.8 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Cosmeticele bio si arta frumusetii naturale

Inca din cele mai vechi timpuri, femeile au fost preocupate de aspectul lor exterior folosind tot mai multe produse cosmetice bio. Egiptenii, de exemplu, unul dintre popoarele cele mai educate si interesate de arta frumusetii aveau obiceiul sa aplice pe fata minerale pentru a evidentia trasaturile. Dorinta lor pentru a avea un aspect exterior placut a facut ca in acele vremuri sa existe diverse remedii pentru cresterea parului, reducerea ridurilor si vindecarea anumitor rani.

Astazi a aparut o adevarata moda legata de folosirea principiilor active ce se regasesc in plante si de evitare a tehnicilor intrusive sau a folosirii substantelor chimice straine de corpul nostru.

In Romania, magazinele cu produse bio sunt in plina dezvoltare, fiind cautate tot mai des de catre noi femeile deoarece am devenit tot mai interesate si preocupate de ceea ce punem pe pielea noastra (creme bio, sampoane bio, sapunuri bio, etc.).

Ce inseamna de fapt cosmetice bio?

Produsele bio-organice sunt compuse strict din plante si din ingrediente organice, care nu au fost modificate genetic si carora nu li s-au adaugat alte produse chimice. Aceste produse reprezinta cea mai noua tendinta in ceea ce priveste modul de a trai sanatos.

Cosmeticele bio au mai multe definitii posibile. Ele pot fi facute doar din plante vegetale, sau din substantele derivate ale plantelor. Cosmeticele ecologice mai inseamna si cele facute din compusi organici sau minerale.

Produsele cosmetice derivate din plante si minerale sunt foarte eficiente. De exemplu, ingredientul principal este de regula amidonul de porumb.

Exista un numar mare de extracte din plante utilizate in diverse produse cosmetice pentru actiunea lor decongestionanta. Extractul de arnica sau cele care contin flavonoide au acest efect asupra tenului. Alte extracte, precum cel din menta, au actiune tonica si dezinfectanta.

Cel mai bun cicatrizant este extractul de galbenele.

Cleopatra, de exemplu, folosea uleiuri de corp din hibiscus, despre care se spune ca mentine tineretea si vigoarea. Pentru ten, se spune ca se spala cu otet de mere si apa, ungandu-se cu miere, pentru efectul ei antibacterian. Mastile naturale ale Cleopatrei pentru ten contineau: lapte, miere, castraveti, lut si drojdie, iar pentru tratarea cicatricilor folosea un amestec din tamaie si miere. Buzele si le picta mereu cu un amestec de argila rosie si grasime animala.

Produsele cosmetice bio in Romania

In Romania, dupa cum spuneam, s-a tot dezvoltat aceasta piata a produselor cosmetice bio, romanii preferand produsele de ingrijire bio atat pentru fata, cat si pentru corp.

In urma unei statistici efectuate, s-a demonstrat ca cea mai mare categorie de cosmetice bio folosita este cea de ingrijire a fetei – aproximativ 40%, urmata de ingrijirea corpului – 20%, ingrijirea parului – 15%, produse bio pentru bebelusi – 12%, ingrijire orala – 10%.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Cititi si:

Elixirul tineretii, o reteta ucraineana veche de 500 de ani

Uleiul de trandafir salbatic. Puterile regeneratoare ale macesului pentru ten

“Aurul lichid”. Beneficiile uleiului de argan

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

  1. Din pacate, cosmeticele bio sunt inca inaccesibile pentru marea majoritate a romanilor din cauza pretului ridicat. Pentru cei care nu-si permit astfel de produse, va recomand marci originale de produse de ingrijire corporala, aduse direct din Italia, la preturi mai mici decat in Romania. Calitatea lor este recunoscuta pe plan mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole