6.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Clisma cu cafea. Tot ce trebuie sa stii despre Terapia Gerson

Inca din cele mai vechi timpuri, clismele au reprezentat un instrument cheie pentru purificarea colonului in multe culturi ale lumii. Clismele clasice au la baza solutii preparate din ceaiuri, insa o varianta tot mai folosita in ziua de azi este clisma cu cafea.

Clisma cu cafea a fost introdusa prima data ca experiment intr-o clinica din SUA, sub numele de Terapia Gerson si s-a dovedit a fi eficienta in tratarea bolilor intestinale si a cancerului (in special cel de ficat) cu o rata de vindecare de 50% si din acest motiv este astazi unul dintre cele mai bune tratamente alternative pentru cancer. Totusi, exista si medici care nu o recomanda, spunand ca este o metoda insuficient studiata, dar vom vedea mai jos care sunt argumentele pro si contra.

Clisma cu cafea – Argumentele pro si contra

Pro:

-Clisma cu cafea ajuta la inlaturarea parazitilor intestinali;

-Stimuleaza ficatul sa creeze mai multa glutationa si elimina toxinele ce se afla in interiorul celulelor;

-Ajuta la eliminarea completa a toxinelor;

-Elimina disconfortul intestinal;

-Ajuta in curele de slabire la eliminarea kilogramelor in plus;

-Trateaza cancerul de colon si de ficat. Clismele cu cafea nu actioneaza asupra intestinelor, ci asupra ficatului, organul cel mai lezat in boala canceroasa. Cofeina produce in ficat o stimulare exceptionala, creste productia de bila, se deschid canalele biliare, iar toxinele sunt repede eliminate. Se pot face doua clisme /zi.

Iata cum se face clisma cu cafea:

Se adauga 3 linguri de cafea naturala in 2 litri de apa si cand aceasta fierbe, se mai lasa 3 minute, apoi se da focul mai mic si se mai lasa inca 20 de minute. Dupa racire, se separa zatul de cafea si se introduce in clisma, la temperatura corpului. Inainte de efectuare clismei, se recomanda folosirea unui lubrificator (ex. ulei de masline) si se sta culcat pe spate, pe partea dreapta si se introduce varful de plastic al clismei in orificul anal. Solutia (cel putin jumatate de litru) trebuie sa stea 10-15 minute in colon pentru a actiona.

Contra:

-In urma unui studiu efectuat in 2014 si publicat in Clinical Nutrition Research arata urmatoarele: 34 de participanti au fost impartiti in doua grupuri. Primul a primit o clisma cu cafea plus polietilen glicol, iar al doilea a primit doar polietilen glicol. La final, cercetatorii au descoperit ca nu a exista diferente intre cele doua grupuri. Totusi, medicii au constatat ca vizibilitatea segmentelor de mijloc si a celor inferioare a fost mai buna la participantii carora li s-a facut clisma de cafea.

-Clismele cu cafea au cauzat si infectii bacteriene. Oamenii de stiinta sunt de parere ca aceste clisme nu aduc beneficii uimitoare si ca ar putea implica un risc considerabil de a provoca complicatii nedorite atunci cand nu sunt folosite in mod corect.

-Abuzul de clisme cu cafea sau poate provoca pierderea unei cantitati mari de electroliti, iritatii ale intestinelor, reactii alergice, raniri. De asemenea, din cauza neatentiei sau lipsei de indemanare pot aparea perforatii ale rectului, sangerari, etc. De aceea, este recomandat sa se discute cu un medic inainte de a incerca procedura.

De retinut!

Este bine de stiut ca un pacient care accepta aceste tratamente alternative nu trebuie sa renunte la tratamentul stiintific recomandat de un medic specialist (cum ar fi tratatamentul citostatic, radioterapeutic sau antibiotic).  Clisma cu cafea este doar o parte importanta a acestei terapii, ea aliniindu-se detoxifierii, tratamentului in cancer si in curele de slabire.

Vezi si: Clisma de miere cu trepadatoare. Remediul care te scapa de constipatie

Vezi si: Clisma cu bicarbonat de sodiu – Remediul care te scapa de parazitii intestinali

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole