Clisma cu bicarbonat de sodiu – Remediul care te scapa de parazitii intestinali

Parazitii intestinali sunt specii vii care traiesc in interiorul unui organism viu si care se hranesc cu substantele nutritive ale acestuia. Acestia ajung in interiorul corpului pe calea aerului, a apei sau prin mancare.

Pentru a se multiplica, parazitii intestinali se hranesc atat cu substantele nutritive din alimentele consumate, cat si cu mucoasa zonei unde se stabilesc, iar intestinul constituie mediul ideal pentru dezvoltarea si multiplicarea parazitilor.

Cele mai cunoscute infectii cu paraziti intestinali la copii sunt: oxiurile (viermisorii) si giardioza.

 Aproximativ 90% din populatia Globului se confrunta, la un moment dat, cu o infectie parazitara, iar copiii sunt cei mai afectati. Chiar si dupa ce sunt depistati in organismul uma, acestia sunt destul de greu de tratat si eliminat doarece se inmultesc rapid.
Principalele simprome sunt: durerile abdominale, greata si varsaturile, diaree sau constipatie
balonare si gaze intestinale, schimbari in consistenta materiilor fecale, mancarimi anale, anemie, carenta de fier, cearcane, lipsa poftei de mancare, pierderea in greutate, durere de cap, oboseala cronica, somnolenta, sangerare gingivala, nazala si uneori rectala.

Clisma cu bicarbonat de sodiu – Remediul care te scapa de parazitii intestinali

Un grup de savanti din domeniul parazitologiei a analizat si a cercetat mai multe metode si ingrediente ce nu dauneaza organismului uman, dar care sunt, in acelasi timp, fatale pentru parazitii intestinali. Din fericire, acestia au gasit rezolvarea, iar inventia lor a fost brevetata dupa o serie de tratamente sub supraveghere medicala atenta, cu rezultate exceptionale si fara reactii adverse.
Se pare ca metoda utilizata are la baza un ingredient banal: bicarbonatul de sodiu. Iata cum se procedeaza:
 
-In prima faza, se face o clisma cu 2 litri de apa la temperatura de 22 gr.C, cu scopul de a curata intestinele si de a crea conditii pentru o actiune mai buna a solutiei de bicarbonat.
Ce este clisma – presupune introducerea in intestinul gros, prin anus, in scop de curatare curativa, a unor produse in stare lichida, cu ajutorul unui irigator.
-Urmatorul pas presupune introducerea rectala a unui amestec de 20-30 g bicarbonat de sodiu (o lingura) dizolvat in 800 ml de apa, la temperatura de 38 gr.C. Se mentine in intestin timp de jumnatate de ora, dupa care eliminarea se face prin jeturi (cu intreruperi) a solutiei.
-La final, se mai face o clisma de 2 litri, la temperatura de 22 gr.C. 
Tratamentul se repeta din doua in doua zile.

Clisma cu bicarbonat de sodiu – Efecte terapeutice

Iata care sunt efectele terapeutice ale acestui remediu din punctul de vedere al specialistilor in parazitologie:
  • bicarbonatul de sodiu creste rezervele alcaline in sange si reduce vascozitatea mucusului;
  • parazitii care au patruns adanc in mucoasa intestinala devin vulnerabili la efectul solutiei apoase de bicarbonat de sodiu, ce le cauzeaza relaxarea musculara, si ca urmare se desprind de peretii intestinelor si ies in timpul procedurilor de curatare;
  • bicarbonatul de sodiu contribuie si la diureza osmotica si, prin urmare, toxinele eliberate de viermi si cele aparute in urma mortii lor sunt eliminate din organism;
  • efectul anti-inflamator al solutiei de bicarbonat de sodiu duce la vindecarea ranilor in locurile de unde s-au desprins parazitii.

Parazitii intestinali – Prevenire

Pentru a preveni infestarea cu paraziii intestinali, se recomanda o igiena corespunzatoare asupra stilului de viata si a mancarii consumate. Totodata, acolo unde exista animale de companie, parintii trebuie sa fie atenti la semnele de oboseala si la scaunul celor mici care sunt cei mai expusi infestarii cu paraziti, mai ales daca animalul nu este deparazitat.

Clismele repetate trebuie evitate la pacientii cardiaci si renalii cronici.
Cititi si:
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...