Cercetator: coronavirusul dispare in 70 de zile, cu sau fara restrictii. Teoria sa nu poate fi insa verificata

coronavirus-dispare-in-70-de-zile-fara-restrictii

In intreaga lume, dezbaterile cu privire la cea mai buna modalitate de a combate raspandirea coronavirusului continua la fel de acerbe. Tarile au adoptat masuri radicale diferite in lupta impotriva bolii. Insa un profesor israelian sustine ca toate eforturile vor duce la acelasi rezultat, deoarece boala se auto-limiteaza si dispare dupa 70 de zile – cu sau fara interventii.

Virusul dispare de la sine dupa 70 de zile, conform unui om de stiinta israelian

Profesorul Isaac Ben-Israel, un om de stiinta militar si presedintele Agentiei Spatiale Istraeliene si al Consiliului National pentru Cercetare si Dezvoltare, sustine ca analiza sa dovedeste ca virusul atinge cotele maximele in aproximativ 40 de zile de la aparitia primului caz inainte de a disparea incet pana in ziua 70.

Cercetatorul explica cum pandemia atinge apogeul in ziua 40 de la declansare, acest lucru s-a intamplat similar si in tarile care au impus carantina si in tarile unde masurile au fost mai moderate. Apoi, din ziua 70 de la aparitia primelor cazuri, numarul infectarilor scade subit spre zero.

Ben-Israel, care a fost, de asemenea, seful diviziei de analiza si evaluare a Directiei de Informatii a Fortelor Aeriene din Israel si fost consilier sef de cibernetica al premierului israelian Benjamin Netanyahu, sustine ca inchiderea economiilor majore are consecinte devastatoare pentru castiguri reduse, scrie The Telegraph.

Omul de stiinta explica acest lucru prin graficul infectarilor, calculate direct de catre acesta. Numarul acumulat de infectii incepe de la 30% la inceput, scazand pana la 10% in urmatoarele 6 saptamani, iar o saptamana mai tarziu ajunge la 5%.

Profesorul considera importanta distantarea sociala, insa crede ca economiile tarilor care au adoptat carantina vor fi devastate de aceste masuri restrictive, scrie libertatea.ro.

Rata infectarilor scade pana la 5% in 7 saptamani, chiar si in tarile cu cele mai severe restrictii

Intr-un articol publicat recent, Ben-Israel spune: „Analiza noastra arata ca acesta este un model constant in toate tarile”, scrie mediafax.ro. Acesta continua zicand: „In mod surprinzator, acest model este comun pentru tarile care au impus restrictii severe, inclusiv blocarea economiei, precum si in tarile care au implementat o politica mult mai indulgenta si au continuat viata in mod obisnuit”.

Teoria acestuia nu are cum sa fie confirmata sau combatuta, deorece nicio tara nu a ales sa nu intervina cu nicio masura. Pana si Suedia a implementat in cele din urma cateva masuri restrictive privind impiedicarea virusului.

Mai mult, nicio tara nu a implementat masuri restrictive identice si nici nu a executat aceleasi strategii de testare. Cand The Times of Israel l-a intrebat pe profesor cum a ajuns la consluzia ca virusul va muri fara nicio interventie, el a spus: „Nu am nicio explicatie. Exista tot felul de speculatii. Poate are legatura cu climatul sau virusul are o durata de viata proprie”, scrie the-sun.com.

In timp ce profesorul israelian crede ca blocarea tarilor va aduce isterie, ofiterul medical sef al Angliei e de alta parere

El a mai spus ca politica de blocare va crea in cele din urma o „isterie in masa”, spunand ca distantarea sociala este suficienta. Cand The Daily Telegraph a analizat rata infectarilor din 20 de tari, au descoperit ca varful pare sa fie mai aproape de 60 de zile in loc de 40 cum sustine omul de stiinta isrelian.

Analiza prof. Israel difera de una dintre cele mai bune analize stiintifice din Marea Britanie. Chris Whitty, ofiterul medical sef al Angliei a declarat ca singura „iesire” din carantina va fi un vaccin sau medicamente pentru tratarea coronavirusului. Acesta a mai adaugat: „Pe termen lung, iesirea din aceasta situtatie va fi una dintre aceste doua situatii. Unul dintre acestea este un vaccin extrem de eficient. Al doilea este descoperirea medicamentelor extrem de eficiente, astfel incat oamenii sa nu mai moara de aceasta boala, chiar daca o iau sau care pot preveni aceasta boala la persoanele vulnerabile. Cred ca ar trebui sa fim realisti in acest sens. Va trebui sa ne bazam pe alte masuri sociale, care sunt incredibil de perturbatoare. Va dura mult timp. Trebuie sa fim constienti de asta.”

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...