Cele mai bune vase pentru plita cu inductie. Ce calitati trebuie sa cauti

Daca ati achizitionat de curand o plita cu inductie, probabil stiti ca aceasta necesita un set de vase speciale. Plita cu inductie foloseste camp magnetic pentru a transmite caldura, iar vasele trebuie sa aiba baza magnetica. Iata in acest articol cele mai bune vase pentru plita cu inductie.

Cele mai bune vase pentru plita cu inductie – cum verifici care vase sunt bune

Cu ajutorul unui magnet se poate vedea daca vasele au baza magnetica pe fund. Vasele din otel inoxidabil si fonta vor functiona, iar cele de inox vor functiona doar daca sunt special create pentru plita cu inductie. Vasele de aluminiu, cupru sau sticla nu se potrivesc, insa se gasesc seturi de vase, care se potrivesc cu toate sursele de caldura.

Vasele potrivite pentru plita cu inductie ar trebui sa cuprinda toate tipurile de oale, tigai si cratite de mai multe dimensiuni, in functie de nevoi. Printre cele mai bune materiale pentru plita cu inductie sunt vasele din inox sau vasele din ceramica, daca vreti ca plita sa aiba o durata de viata mai lunga, iar gatitul sa nu dureze foarte mult.

Ceramica este excelenta, mai ales pentru ca nu se prinde mancarea de acest material. Totusi, inoxul este un material care dureaza mult mai mult timp. Capacele cele mai bune sunt cele din sticla, insa acestea se pot sparge mai usor. Si capacele cu strecuratoare incorporata sunt printre cele mai bune de folosit.

Alte materiale excelente pentru aceste plite sunt otel emailat si fonta. Vasele din otel inoxidabil speciale pentru astfel de plite au un semn la baza pentru a indica faptul ca au baza magnetica.

Cele mai bune vase pentru plita cu inductie – folosire si design

Evident, nu toate vasele sunt pe gustul nostru ca si design. Vasele de ceramica au printre cele mai frumoase design-uri, insa este bine sa alegem vasele cele mai practice si care sa raspunda nevoilor din gospodaria noastra.

Un mare avantaj la plitele cu inductie si la vasele pentru acestea este faptul ca se incalzesc mult mai repede, mancarea se prepara mult mai rapid, iar consumul de energie este, fireste, mai scazut. Astfel, vasele pentru plita cu inductie nu se ard si nu se deterioreaza atat de repede, ceea ce face ca spalatul vaselor sa nu mai fie un chin. Mai mult, cele mai multe vase pentru astfel de plite, de calitate superioara, sunt compatibile cu masinile de spalat vase, iar asta usureaza si mai mult munca din bucatarie.

Este bine de stiut ca plita cu inductie cere vase mai pretentioase, cu materiale de calitate, insa rezultatul este pe masura, vei obtine preparate mult mai gustoase si mai sanatoase. Un alt lucru important este faptul ca plita de inductie nu incalzeste decat atunci cand sunt vase cu baza fero-magnetica. Vasele de aluminiu nu sunt recomandate, in general, caci acestea pot aduce schimbari chimice mancarurilor la temperaturi inalte.

Sfaturi practice pentru indepartarea grasimii de pe mobila de bucatarie, aragaz, faianta si gresie dar si de pe hota

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...