Cel mai frumos loc din Romania. O zona uimitoare cu mare, munte si aer curat

Un studiu realizat acum 3 ani a anuntat ca exista o zona uimitoare in Romania unde cantitatea de ozon este comparabila cu cea din Alpii elvetieni.

Cel mai frumos loc din Romania, unde exista mare, munte si aer curat este Colibita, o localitate de pe Valea Bistritei, aflata la o altitudine de 900 de metri, intre Muntii Bargau si Muntii Calimani. Valoarea concentratiei maxime de ozon masurata in Colibita este de 90 micrograme/m3. Valoarea medie in Romania este de 72,6 micrograme/m3. Cei care sufera de afectiuni pulmonare pot beneficia de o cura gratuită cu acest aer extrem de curat si binefacator pentru sistemul respirator, si nu numai.

Pe langa aerul curat pe care il pot respira turistii, Colibita mai ofera si locuri de plaja la malul apei lacului de acumulare cu acelasi nume. In zona se pot face si excursii, drumetii montane, ciclism, caiac, alpinism sau pescuit (pastrav, clean sau caras).

Autoritatile locale incearca sa transforme Colibita intr-o statiune turistica. Deocamdata, poate fi declarata doar statiune turistica de interes local. Pentru a deveni statiune de interes national, trebuie sa existe un drum rutier modernizat si marcat cu semne de circulatie, transport in comun intre statiunea turistica si gara sau autogara, amenajarea si iluminarea locurilor de promenada, apa curenta si canalizare, precum si un numar de minim 500 de locuri de cazare in hoteluri si pensiuni.

In urma cu aproximativ 10 ani, in Colibita era in jur de 50 de case ale localnicilor. Acum sunt in jur de 400 de case de vacanta, pensiuni si vile. Pe malul lacului a fost construit si un complex turistic, unde o noapte de cazare costa 70 de lei, in timp ce un bungalow de lux cu vedere la lac costa in jur de 450 de lei.

Sursa: greatnews.ro

Sursa foto: Vacante ieftine in Romania FOTO: Captura Youtube

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...