4.7 C
București
vineri, martie 22, 2024

Ceaiuri impotriva oboselii. Si esti din nou proaspat

Atunci cand suntem obositi, in primul rand, avem nevoie de odihna, iar in al doilea rand avem nevoie de vitamine si minerale, alimente sanatoase si bauturi care sa ne revigoreze. Iata care sunt ceaiuri impotriva oboselii.

Ceaiuri impotriva oboselii – busuiocul, revigornat si energizant

Este bine ca in paralel cu ceaiurile, odihna si alte tratamente pentru oboseala sa se ia vitamine si minerale, precum vitaminele A, B8, B12 si Ca, Si, Zn, Mn-Cu, Zn-Cu.

Ceaiul de busuioc este indicat si in caz de oboseala. Uleiul volatil continut de busuioc este stimulant al sistemului imunitar in boli infectioase, iar pentru afectiunile sistemului nervos este recomandat in anxietate, insomnie, migrene, oboseala si tensiune nervoasa.

Se face infuzie dintr-o lingura de frunze si flori de busuioc si se bea cald dupa fiecare masa principala. Tratamentul se tine pana se obtine o stare de bine.

Ceaiul de isop, dar si uleiul esential de isop sunt excelente in caz de oboseala. Pe langa ceaiul de isop, care este recomandat in afectiunile sistemului nervos, in cazurile de stres, oboseala, anxietate, tensiune nervoasa, uleiul esential de isop poate fi folosit la bai. Se face infuzie din 1-2 lingurite de planta la o cana de apa si se beau 2-3 cani pe zi. Alaturi de uleiul esential de isop pentru bai se mai pot folosi urmatoarele uleiuri esentiale: de salvie, cimbru, scortisoara, cuisoare, eucalipt, maghiran, busuioc, marar.

Ceaiuri impotriva oboselii – ceaiuri din fructe pline de vitamine

Ceai de fructe de scorus de munte, aceste fructe proaspete sau uscate sunt o bogata sursa de vitamine naturale si beta-carotenoizi, marind capacitatea de aparare a organismului si prevenind infectiile bacteriene si virale. In plus, ajuta la refacerea organismului in perioada de convalescenta.

Astfel, fructele uscate de scorus de munte se folosesc si in ceaiuri si sunt recomandate pentru scaderea nivelului de colesterol din sange, diminuarea oboselii, fortificarea sistemului nervos, marirea acuitatii vizuale, sporirea rezistentei fizice si intarzierea procesului de imbatranire. Se face infuzie din 1 lingura de fructe la o cana de apa si se consuma 2-3 cani pe zi. Si afinele sunt bune impotriva oboselii, se prepara infuzie din fructe dupa modelul de mai sus.

Oboseala poate aparea la femei si in dereglari menstruale. Se recomanda ceaiul de urzica, frectiile cu ulei de musetel pe membre si 2-3 ceaiuri de menta pe zi. Iar in caz de paloare se beau ceai de patlagina si cretisoara, care au proprietati de eliminare a toxinelor.

Alte ceaiuri ce pot fi consumate pentru oboseala: ceai de ghimbir (1 lingurita de ghimbir ras la o cana de 2 ori/zi), ceai de salvie (recomandat mai ales femeilor la menopauza – 1 lingurita planta la o cana de apa, 2 cani/zi), ceai de anason (1 lingurita la o cana de apa, 1-2 cani/zi, nu pentru o perioada indelungata de timp).

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole