8.7 C
București
miercuri, februarie 28, 2024

Ceaiuri care nu trebuie sa lipseasca din casa. Top 10

Va propunem o lista cu cele mai bune 10 ceaiuri pe care trebuie sa le aveti in casa, fie iarna, fie vara. Ceaiurile sunt excelente pentru calmare, relaxare, un somn mai odihnitor si pentru alungarea stresului. Iata care sunt ceaiurile care nu trebuie sa lipseasca din casa.

Ceaiuri care nu trebuie sa lipseasca din casa – ceaiuri inlocuitoare de cafea

Cafeaua nu ar trebui consumata zi de zi, chiar daca cei mai multi oameni o prefera in locul ceaiurilor. Totusi, daca alegeti sa beti cafea dimineata, nu o beti niciodata pe stomacul gol, ea se savureaza cel mai bine intre orele 10-11. Ceaiurile care inlocuiesc cafeaua sunt diverse si aromate. Ceaiurile negre si verzi sunt deja ultra cunoscute. Iata mai multe detalii despre ceaiurile care contin cofeina.

1 – Ceai de cicoare. Un alt ceai care poate inlocui cafeaua este ceaiul de cicoare. Aceasta neutralizeaza aciditatea gastrica si se pare ca cercetatorii egipteni au descoperit rezultate semnificative ale cicorii in tratamntul tahicardiilor. In plus, cicoarea are actiune moderat hipoglicemainta si antitiroidiana.

Atat partile aeriene, cat si radacina ajuta in usurarea digestiei si favorizeaza evacuarea vezicii biliare. Ceaiul de cicoare se prepara sin 1-2 radacini sfaramate la o cana de apa, lasata la infuzat timp de 10 minute.

Ceaiuri care nu trebuie sa lipseasca din casa – ceaiuri pentru afectiuni comune

2 – Ceai de cimbrisor. Cimbrisorul de camp este recunoscut pentru efectul de revitalizare pe care il are asupra organismului. Acesta este excelent si in raceli si gripe, in care apare si tusea spastica sau convulsiva. Este bun sudorific, diuretic, coleretic, antihelmintic si antiseptic intestinal. Tratamentul cu ceai de cimbrisor  cu 2 cani pe zi timp de o saptamana da rezultate extraordinare in enterocolitele de origine microbiana. Se fac infuzii din 1-2 lingurite de planta la o cana de apa.

3 – Ceai de galbenele. Un pansament gastric foarte eficient este ceaiul de galbenele, care nu ar trebui sa lipseasca din casa, datorita uzului larg pe care il prezinta, atat intern si extern. Intern stimuleaza secretia biliara si este pansament gastric. Extern, se foloseste in inflamatiile dermice, vanatai, contuzii, furunculoze, eczeme si parazitoze. Se face infuzie dintr-o lingura de planta la o cana de apa.

4 – Ceai de menta. Ceaiul de menta, un alt ceai ce nu poate lipsi din casa. Este util in greata, spasme pilorice, dischinezii biliare, gastro-intestinale, precum si pentru o digestie normala. Se face ceai dintr-o lingura rasa de planta la o cana de apa fierbinte.

5 – Ceai de macese. Ceaiul de macese contine foarte multa vitamina C, dar si alte vitamina, precum A, B1, B2, P, fiind excelent pentru persoanele care depun efort fizic mare, pentru cei care au o munca ce presupune expunerea indelungata la frig si pentru persoanele cu carenta de vitamina C, in general. Noile studii au aratat ca lipsa sau carenta de vitamina C reprezinta un factor de risc in plus in cardiopatia ischemica. Se pun 1-2 lingurite de fructe la o cana de apa fiarta.

6 – Ceai de merisor. Ceaiul de merisor este foarte aromat si frunzele se recomanda pentru actiunea lor diuretica si dezinfectanta renala, fiind indicat in infectiile uro-renale, cistite si stari inflamatorii ale cailor uro-renale. Se poate face ceai si din fructe, acesta fiind excelent pentru ceaiul de dimineata, revigoreaza si alunga somnul.

Ceaiuri care nu trebuie sa lipseasca din casa – ceaiuri pentru calmare si relaxare

7 – Ceai de paducel. Ceaiul de paducel, excelent pentru reglarea ritmului cardiac. Are, de asemenea, efecte sedative si diuretice. Se foloseste mai ales in cazurile usoare de bradiaritmie, tahicardie paroxistica, hipertensiune, arterioscleroza, ca vasodilatator coronarian si ca antispastic. Folosit in casa, ceaiul de paducel se prepara din o lingurita rasa de planta din flori si frunze la o cana de apa, care se bea treptat seara, inainte de culcare, indulcita cu miere.

8 – Ceai de roinita. Ceaiul de roinita, excelent pentru stari de neliniste si insomnie. Este utilizat pentru efectele sale sedative in general, dar si in tulburarile gastrointestinale. Da rezultate bune si in starile de iritabilitate, stimuland totodata apetitul. Se prepara infuzie din 1-2 linguri de frunze la o cana de apa. Se beau maxim 2 cani pe zi.

9 – Ceai de salcie. Ceaiul de salcie este recunoscut pentru efectul sau de scadere a febrei si analgezice. Se recomanda, de asemenea, in dureri reumatice, ca sedativ, in insomnii si dureri uterine. Se face infuzie din 2 linguri de coaja maruntita la o cana de apa. Se consuma 5-6 linguri pe zi.

10 – Ceai de sunatoare. Ceaiul de sunatoare este un excelent antidepresiv, fiind foarte benefic si in cazul colitelor sau colecistopatiilor. Se beau 2-3 cani pe zi din 2 lingurite la o cana de apa fiarta. Nu este indicat in sarcina, caci are efecte avortive.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole