Ceaiuri care iti dau pofta de mancare

Lipsa poftei de mancare este semn de dezechilibru in tot organismul, este absolut necesara vizita la doctor pentru a se identifica cauza. Exista, insa, ceaiuri care iti dau pofta de mancare, ajutand la recapatarea vitalitatii.

Ceaiuri care iti dau pofta de mancare – Trateaza natural dereglarile digestive

Unul din cele mai bune ceaiuri pentru redarea poftei de mancare este ceaiul de angelica, care stimuleaza glandele cu secretie interna, fiind excelent si pentru excitarea cerebrala. Se fac infuzii doar din rizomi si radacina de angelica, se pune o lingura de planta la o cana de apa fiarta si se bea o singura cana pe zi. In doze mai mari poate avea actiune depresiva.

Radacinile de angelica sunt foarte bune si in depresii, meteorism si enterite. Angelica mai are actiune bacteriolostatica, antispastica si carminativa. Totusi, este bine sa cereti sfatul unui medic specialist inainte de a incepe tratamentul naturist cu ceai de angelica.

Atentie!!! Nu se recomanda in timpul sarcinii, nici persoanelor cu tendinte nevrotice. In plus, substante din abgelica produc fenomene de sensibilizare a pielii la lumina solara si la razele UV, ceea ce inseamna ca pe perioada tratamentului cu aceasta planta medicinala se va evita expunerea pielii la soare.

Un alt ceai excelent pentru aceasta afectiune este ceaiul de catusnica (Nepeta cataria). Datorita uleiului volatil pe care-l contine, planta se utilizeaza ca tonic-amar, antispastic si sedativ, fiind recomandata in lipsa poftei de mancare, in crampe stomacale si insomnii.

Ceaiuri care redau pofta de mancare – Ceaiurile amare sunt cele mai bune

Se face infuzie dintr-o lingura de planta recoltata in timpul infloririi si uscata la o cana de apa fiarta. Se beau 2-3 cani pe zi. Este bine de stiut ca in concentratii mari este toxic si nu este recomandat pe perioada sarcinii.

Ceaiul de chimion este excelent si pentru a da pofta de mancare, pe langa actiunile sale calmante, antihistaminice, antimicrobiene, antiseptice, astringente, diuretice, emenagoge, vermifuge. Se face infuzie din 1 lingura de fructe uscate la o cana de apa fiarta, se consuma 2-3 cani pe zi.

Ceaiul de cimbru este recunoscut pentru stimularea apetitului. Se face o infuzie din 2 lingurite de planta la o cana de apa si se beau 2-3 cani pe zi. Nu se utilizeaza in timpul sarcinii.

Ceaiul de coada-soricelului este, de asemenea, indicat pentru redarea poftei de mancare. Se face un ceai din partile aeriene ale plantei, folosind o lingura de planta la o cana de apa. Se beau 2-3 cani pe zi.

In cantitati moderate se poate bea si ceai de pelin pentru lipsa poftei de mancare. Se face o infuzie din o lingurita de planta la o cana si se beau 1-2 cani pe zi, timp de maximum 3 zile consecutiv.

Pasta din muguri de nuc cu miere. Reteta care stimuleaza pofta de mancare

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...