Iubitorii de ceai pot sa se bucure si de un ceai mai special, un ceai ce poate ajuta organismul sa se mentina mai sanatos, mai tanar, mai longeviv. Contine trei ingrediente, care nu lipsesc din bucataria nimanui. Iata cum se prepara ceaiul longevitatii si ce beneficii au ingredientele sale.
Oregano, un ingredient absolut necesar pentru acest ceai
Oregano este o sursa excelenta de fibre si Vitamina A, E, C si K. Vitamina A ajuta la mentinerea sistemului imunitar, precum si la sanatatea vederii. Vitamina C si E actioneaza antioxidanti care protejeaza celulele. Vitamina K ajuta la coagularea sangelui. Oregano are un continut ridicat de folat, fier, calciu, magneziu si vitamina B6. Vezi si: STUDIU: Pauza alimentara de 18 ore este cheia longevitatii
Acesti nutrienti ajuta la formarea blocurilor de ADN si ARN, metabolizarea oaselor, prevenirea anemiei si functionarea optima a creierului. Pe langa aceasta, contine si potasiu, mangan si cupru. Are un continut ridicat de antioxidanti, care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi. Are luteina, criptoxantina si zeaxantina ca carotenoizi. Medicinal este eficient pentru tratarea racelilor, gripei, indigestiei si reglarii ciclului menstrual. Ca cataplasma, este utilizat ca ajutor pentru dureri de muschi si eczeme. Frunzele si florile sunt usor stimulante si imbunatatesc fluxul de bila de la vezica biliara la intestine si, de asemenea, ajuta digestia si previn gazele.
Oregano are doua componente esentiale, cum ar fi timolul si acidul rosmarinic, care este un compus antioxidant care este strans legat de scaderea stresului oxidativ din organism. Radicalii liberi sunt distructivi prin produse ale metabolismului celular care sunt cauza cancerului, precum si a altor boli cronice. Adaugarea de oregano la dieta sporeste imunitatea si impiedica organismul sa imbatraneasca rapid.
Oregano este bogat in nutrienti cu un continut ridicat de calciu, mangan, vitamina K, fier, fibre si diversi compusi organici care ajuta la detoxifierea organismului. Cercetarile arata ca Oregano ajuta functia hepatica si, de asemenea, grabeste procesul de eliminare a toxinelor.
Vitamina B
Vitamina B ajuta la promovarea functionalitatii care ajuta organismul sa se energizeze si sa se intinereasca. Creste circulatia cu prezenta fierului si promoveaza nivelurile de hemoglobina. Acesta ajuta la oxigenarea celulelor si muschilor corpului pe deplin, promovand energia si puterea.
Timolul
Timolul este un produs chimic care ofera un miros puternic si unic, care este un fitonutrient care actioneaza ca un nutrient puternic. De asemenea, contine un alt acid rosmarinic fitonutrient. Datorita acestor doi fitonutrienti, un gram de Oregano ofera de 42 de ori un antioxidant mai puternic in comparatie cu merele.
Dupa boala, organismul uman ramane in cea mai slaba stare in timpul procesului de vindecare si pentru a consolida imunitatea oregano este esential. Adaugarea de oregano la dieta asigura o activitate optima a sistemului imunitar. Accelereaza procesul de vindecare. Frunzele de oregano sunt folosite sub forma de ceai.
Uleiul din frunze de salvie sau frunze de salvie, esentiale pentru ceaiul longevitatii
Uleiul de frunze de salvie este cunoscut pentru a imbunatati circulatia sangelui si pentru a stimula reinnoirea celulelor. Aceasta planta este bogata in vitamina A si calciu, care joaca un rol major in regenerarea celulelor zilnice. Antioxidantii prezenti in salvie combat radicalii liberi, usurand astfel ridurile, liniile fine si alte semne de imbatranire. Pe scurt, aceasta planta ajuta la mentinerea pielii tinere, stralucitoare si fara cusur. De asemenea, reduce ridurile faciale si roseata, facand pielea sa para mai tanara si fara cusur.
Rozmarinul, o planta excelenta pentru circulatie si pentru a stopa imbatranirea
Printre cele mai bune tratamente pentru circulatie slaba este rozmarinul. Aceasta planta ofera, de asemenea, avantaje pentru mai multe afectiuni cardiologice. Rozmarinul este format din compusi particulari care imbunatatesc circulatia sangelui si ajuta la evitarea formarii blocajelor. In plus, rozmarinul creste fluxul de sange pe intregul corp, inclusiv in creier. Rozmarinul ar putea ajuta la tratarea si prevenirea afectiunilor mentale particulare care includ dementa si boala Alzheimer care sunt asociate cu circulatia.
Ceaiul de rozmarin include un amestec puternic de diferiti nutrienti care include vitaminele A, B1, B2, C si K. Folosit de 2 sau 3 ori pe zi, poate functiona ca un supliment nutritiv excelent. Consumul de ceai va poate ajuta, de asemenea, sa faceti fata unei varietati de probleme de digestie diferite, care includ sindromul intestinului iritabil si poate chiar combate anumite tipuri de infectii.
Ceaiul de rozmarin imbunatateste sanatatea generala, ajutand digestia, precum si cresterea circulatiei sangelui. In plus, scade febra, imbunatateste fluxul menstrual, precum si amelioreaza durerile de cap. Efectele antiinflamatorii ale ceaiului de rozmarin ajuta la scaderea severitatii simptomelor de astm si scade inflamatia din organism. In plus, accelereaza vindecarea de mici taieturi si scade durerea provocata de scabie.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: