26 C
București
duminică, martie 31, 2024

Ceaiul de roinita, un remediu excelent in combaterea insomniei nervoase

Roinita este una dintre cele mai folosite plante medicinale din lume, iar studiile efectuate arata minunata ei valoare terapeutica, cu efecte multiple. 

Frunzele de roinita au un miros placut de lamaie, datorita unui ulei volatil bogat in citral, citronelal, geraniol, linalol, care se gaseste localizat in frunze si care au efecte relaxante pentru organism.

In Germania, roinita este foarte des utilizata ca tranchilizant si sedativ in insomniile de origine nervoasa, precum si in tulburarile gastroenterice. In urma studiilor de specialitate, s-a constatat ca planta actioneaza bine in toate durerile gastrice de origine nervoasa. S-a mai constatat ca, pe langa actiunea relaxanta asupra musculaturii gastrointestinale, are si o actiune similara asupra musculaturii uterine.

Ceaiul de roinita – Beneficii

Ceaiul de roinita inlatura gazele din stomac, calmeaza spasmele stomacale si intestinale (care provoaca colici atat la copii, cat si la adulti), calmeaza starile nervoase, amelioreaza senzatiile de voma la femeile gravide, combat diareele, maresc secretia biliara etc. In general, ceaiul de roinita tonifica stomacul si inlesneste digestia.

O alta actiune este cea antiinflamatoare si analgezica. S-a mai constatat ca roinita are o actiune buna, antivirala si asupra Herpes simplex.

Ceaiul si infuzia din roinita se recomanda atat in tulburarile intestinale, cat si in insomnii, pentru calmarea starilor de iritabilitate si neliniste, precum si ca stimulent al apetitului.

O infuzie de roinita se prepara din 1-2 linguri frunze uscate la o cana de apa. Se beau 1-2 cani pe zi, dupa masa. Seara, inainte de culcare, se mai poate bea o cana induclita cu miere pentru a da o stare de relaxare si a avea un somn mai linistit.

De asemenea, cel mai important rol al acestei plante este este acela de calmare asupra sistemului nervos. Studiile efectuate au aratat faptul ca planta reprezinta un excelent remediu pe termen lung contra Alzheimerului (reduce starea de agitatie si imbunatateste memoria), contra tulburarilor de memorie post-traumatice, precum si contra tulburarilor de memorie produse de problemele vasculare cerebrale. In acest caz, se recomanda administrarea unei lingurite cu tinctura de roinita, diluata in putina apa, de 4 ori pe zi, in cure de minim 4 luni.

Floarea pasiunii. O planta deosebit de frumoasa cu efecte calmante

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole