5.3 C
București
duminică, februarie 18, 2024

Ceaiul de goji, sursa ta de sanatate si vitalitate

Ceaiul de goji este considerat de multi un remediu-minune, deoarece aduce numeroase beneficii organismului nostru si reprezinta o adevarata sursa de sanatate si vitalitate.

Fructele mici de goji au in compozitia lor o cantitate impresionanta de antioxidanti, care ajuta organismul sa lupte cu radicalii liberi. Acestea ajuta la intarirea imunitatii si actioneaza impotriva toxinelor, contribuind la buna functionare a rinichilor si ficatului.

Fructele de goij se pot consuma proaspete, uscate, pulbere sau suc, dar pot fi consumate si sub forma de ceai.

Cum se prepara ceaiul de goji

Pentru prepararea ceaiului de goji, tot ce trebuie sa faci este sa adaugi cateva bobite intr-o cana cu apa fierbinte (20 g fruct la 200 ml apa) si sa lasi la infuzat 10 minute. In acest mod, se obtine un ceai cu o aroma discreta, si un gust dulce-acrisor. La final, dupa consumarea ceaiului, te vei putea bucura si de fructele ramase, beneficiind astfel de toate substantele hranitoare.

Ceaiul de goji nu necesita adaugarea de zahar sau miere, deoarece fructele deja ofera dulceata de care si nevoie.

Vezi si: Physalis. Ce beneficii au micutele fructe aurite

Ce beneficii are ceaiul de goji

Dupa cum spuneam si mai sus, fructele de goji sunt bogate in antioxidanti. Potrivit studiilor efectuate, se pare ca nivelul antioxidantilor din aceste fructe, masurat pe scara ORAC (Oxygen Radical Absorbing Capacity) este de 25.000 de unitati, adica de 20 de ori mai mare decat al portocalelor. Iata, mai jos, care sunt principalele beneficii:

  • Antioxidantii din goji au rolul de a reduce riscul de degenerescenta maculara;
  • Reduce oboseala si scade riscul de cancer. In urma unui studiu, s-a descoperit ca fructele goji pot trata tumorile. Acestea contin beta-sitosterol, o substanta care ajuta la scaderea dimensiunii celulelor supraincarcate, avand capacitatea de a „ucide” celulele tumorale.
  • Consumul ceaiului de goji previne imbatranirea prematura a pielii;
  • Ceaiul de goji ofera energie, fiind indicat celor care fac sport. Consumat dimineata, acesta iti reda energia si consumat seara te va ajuta sa ai un somn mai linistit;
  • Imbunatateste circulatia sangelui;
  • Intareste sistemul imunitar;
  • Mentine un nivel optim al glicemiei. Atat fructele, cat si ceaiul preparat din ele au capacitatea de a scadea nivelul de zahar din sange in primul rand datorita faptului ca scad pofta de dulce. In plus, un studiu efectuat acum 6 ani a demonstrat ca fructele goji normalizeaza insulina din sange si scad nevelul de colesterol rau;
  • Ceaiul de goji este si un foarte bun protector hepatic in un bun stimulent pentru circulatia sangelui;
  • Ceaiul de goji este benefic sistemului nervos, inimii si tensiunii arteriale.

Atentie! Ceaiul de goji poate interactiona cu medicamentele anticoagulante. Prin urmare, nu consuma atunci cand urmezi un tratament pentru subtierea sangelui. Totodata, cei cu afectiuni renale ar trebui sa consume cu prudenta acest ceai.

Vezi si: Afaceri profitabile in agricultura. Iata 3 arbusti care va pot imbogati: Catina, Afinul si Goji

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole