8.8 C
București
marți, februarie 20, 2024

Ceaiul de cuisoare. Ce beneficii are ceaiul puternic aromat

Ca si scortisoara, cuisoarele se afla si ele in topul condimentelor apreciate de iubitorii de ceai. In plus, studiile au aratat ca pe langa gustul exotic, intens, dulce si picant, cuisoarele au si multiple beneficii pentru sanatate.

Cuisoarele contin numeroase substante active, dar ingredientul principal este „eugenolul”, un ulei esential aromat, cu efect de antibiotic, antiviral, antifungic si analgezic.

Beneficiile ceaiului de cuisoare

-Datorita proprietatilor expectorante si antibacteriene, ceaiul de cuisoare poate trata afectiunile respiratorii (raceala, nas infundat, durere in gat, infectii virale, bronsita si afectiuni ale sinusurilor). Totodata, este indicat si in sinuzita (se beau cate 3 cani de ceai de cuisoare pe zi, intre mese).

-Intareste sistemul imunitar.

-Te scapa de halena (respiratia urat mirositoare), eliminand bacteriile responsabile de acest fenomen.

-Este eficient in afectiunile digestive. Ceaiul de cuisoare previne balonarea si formarea gazelor intestinale, ajutand digestia In plus, acesta stimuleaza producerea de enzime care ajuta procesul digestiv si are un efect pozitiv asupra durerilor de stomac. Se bea cate o ceasca de ceai inainte de pranz sau cina.

-Amelioreaza starile de greata si voma, fiind un bun remediu si pentru gravide. 

-Este eficient si in stari de insomnie. Se consuma cate o ceasca de ceai seara, inainte de culcare.

-Este eficient in combaterea parazitilor intestinali. Ceaiul ajuta la curatarea parazitilor din organism, dar si la ameliorarea simptomelor provocate de acestia (dureri abdominale si stomac deranjat).

Ceaiul de cuisoare – Cum se prepara

Specialistii recomanda achizitionarea cuisoarele intregi, deoarece acestea au aroma mai puternica. Pentru a vedea daca sunt proaspete, acestea se strang intre degete pentru a vedea daca elimina putin ulei.

Inainte de preparare, se zdrobesc cuisoarele intr-un mojar sau rasnita, dar sa nu se transforme in pudra, ci in bucatele mai mici pentru a permite strecurarea lor atunci cand se prepara ceaiul.

La 1 litru de apa clocotita se adauga 1 lingura de cuisoare. Se lasa la infuzat 20 de minute, apoi se strecoara.

Ceaiul se poate servi atat cald, cat si rece.

Se recomanda o ceasca de ceai, 1-2 ori pe zi, pana la 5 zile la rand, dupa care se face o pauza de 1-2 zile.

Atentie! Cuisoarele ofera multiple beneficii, dar in concentratii prea mari pot provoca iritatii orale. Totodata, cuisoarele sunt contraindicate celor care sufera de tulburari de coagulare, deoarece eugenolul din compozitie incetineste coagularea sangelui.

Vezi si: Remedii pentru frumusete cu doua condimente: cuisoare si marar

Vezi si: 4 retete de Punch cu armoa de sarbatori

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole