15.1 C
București
joi, martie 28, 2024

Ceai pentru ficat si bila. Ce plante medicinale se folosesc si cum se prepara

Ficatul este cel mai mare organ solid, fiind considerat si glanda, deoarece secreta bila. Ficatul sintetizeaza proteinele, detoxifica otravurile si se ocupa de celulele rosii imbatranite din sange. Acestea sunt regulat inlocuite, iar unul din produsii lor de degradare este bili-rubina — „bili” pentru ca este legat de bila si „rubin” ceea ce inseamna rosu.

De regula, in perioada sarbatorilor, aparatul digestiv este supus unui tratament destul de agresiv. Mancarurile grele, lipsa de odihna si consumul de alcool duc la ingreunarea functiunii organelor interne, mai ales la ficat si la vezica biliara. Astfel, daca si tu te confrunti cu aceasta problema, iti recomandam urmatorul ceai terapeutic:

Ceai pentru ficat si bila – Reteta

Pentru prepararea ceaiului, se combina in mod egal urmatoarele plante medicinale (cate o lingura din fiecare): coada soricelului, sunatoare, menta, turita-mare. Se ia o lingurita din acest amestec si se adauga intr-o cana cu apa clocotita. Se lasa la infuzat 10 minute, apoi se strecoara si se poate consuma, cate 2 cani pe zi, timp de 2 saptamani pe luna. Rezulta un ceai complex, cu proprietati curative, indicat in afectiunile hepatice si biliare.

Totodata, pe langa aceste ceaiuri, nu trebuie sa uitam de beneficiile mierii si a pasturei. Mierea are rolul de a elimina toxinele, iar pastura stimuleaza refacerea celulelor ficatului.

Vezi si: Sucul de morcov, de sfecla si de castraveti, un bun remediu pentru rinichi si bila

Vezi si: Alimentul „minune” care repara ficatul bolnav

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole