Ceai de talpa-gastei, cel mai bun tonic pentru inima

Ceai-de-talpa-gastei-cel-mai-bun-tonic-pentru-inima

Frunzele, varfurile inflorite si tulpinile sunt utilizate ca medicamente pentru diferite probleme de reproducere feminine. Talpa-gastei este utilizata in diferite moduri ca un remediu pentru vindecarea problemelor de sanatate. De exemplu, un ceai de talpa-gastei este folosit pentru calmarea stresului, anxietatii si, de asemenea, sustine sanatatea inimii.

Are activitati antiinflamatoare, sedative si hipotensive

Talpa-gastei, denumita botanic Leonurus cardiac apartine familiei Lamiaceae. Are activitati biologice precum activitate hipotensiva, sedativa, antiinflamatoare, antioxidanta si antimicrobiana. Rezultatele obtinute au fost ca extractul are proprietati analgezice care au fost rezolvate prin mecanisme centrale inhibitoare si periferice. Ofera justificare pentru utilizarea in tulburarile inflamatorii si durerea in medicina populara. Sunt necesare studii suplimentare pentru izolarea noilor constituenti chimici ai plantei si pentru a intelege mecanismul activitatii antinociceptive gasit in extract.

Aceasta planta puternica ofera o usurare rapida acelor femei care au perioade dureroase cu simptome precum batai rapide ale inimii, anxietate, dureri de cap, bufeuri, stres, ameteli si probleme cu somnul. Scade eficient spasmele musculare uterine, imbunatateste tonusul uterin si reduce crampele. Topic, talpa-gastei este folosita ca o cataplasma sau ca ulei infuzat care este plasat pe abdomen. Se face cu unele tipuri de lichide precum otet, alcool, apa fierbinte sau hamamelis. Asezati cataplasma pe un abdomen pentru a va usura crampele menstruale.

Talpa-gastei stimuleaza o noua crestere capilara care hraneste inima. Inima sanatoasa sustine intregul corp, inclusiv sistemul reproductiv, lasand sangele sanatos si oxigenat. Hipertensiunea duce la cancer uterin. Sustine sanatatea uterului si inima adecvata, care previne sansele de cancer uterin. Simptomele hipertiroidismului sunt palpitatia inimii care duce la infertilitate daca nu este vindecata.

Planta este utila in tratarea hipertiroidismului. De secole, talpa-gastei a fost folosita pentru reglarea batailor rapide ale inimii. Romanii si grecii antici o foloseau pentru tratarea palpitatiilor inimii. Este utilizata ca un ajutor pentru bataile neregulate sau rapide ale inimii, cauzate de stres sau anxietate.

Hipertiroidismul poate fi tratat cu aceasta planta minunata

Hipertiroidismul provoaca batai neregulate ale inimii, astfel incat se considera ca planta este utila pentru aceasta. Studiul arata ca o doza de amestec de doua grame de talpa-gastei in apa clocotita de trei ori pe zi ajuta la reglarea batailor rapide ale inimii.

Normalizeaza tensiunea arteriala si este utila pentru pacientii cu tensiune arteriala crescuta. Studiul a fost realizat pe 50 de persoane cu hipertensiune arteriala si anxietate legate de aceasta. Cu un tratament bazat pe aceasta planta medicinala, aproximativ 32% dintre pacienti au avut o imbunatatire semnificativa a simptomelor depresiei si anxietatii. In plus, 48% dintre pacienti au avut o ameliorare moderata a acestor simptome.

Cercetarile arata, de asemenea, ca talpa-gastei are proprietati anti-cancer. Studiul efectuat in 2003 a fost testat pe celulele canceroase umane, care a aratat ca planta incurajeaza apoptoza, care este un tip de moarte celulara programata vitala pentru a opri proliferarea celulelor canceroase.

Beneficiile nucilor pecan, nucile pentru o inima sanatoasa

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...