18.2 C
București
sâmbătă, martie 30, 2024

Ceai de sofran – excelent pentru raceli, sanatatea inimii si anti-depresiv

Acest ceai de sofran este fabricat din sofran, un condiment creat din floarea plantei Crocus sativus, denumita in mod obisnuit sofran. Planta a fost cultivata initial in Grecia si este, de asemenea, indigena din sud-vestul Asiei.

Condimentul este foarte scump; are o culoare portocalie intensa, impreuna cu un gust metalic de miere, cu note ierboase sau chiar de fan. Este intr-adevar folosit pentru a oferi gust si culoare la numeroase feluri de mancare, produse de patiserie, prajituri, precum si lichioruri. In plus, este de obicei utilizat ca vopsea.

Ceaiul de sofran se obtine prin planta de sofran. Este doar o planta care a crescut in Asia si Europa in mod natural si din timp a fost considerata a avea chiar atribute magice. A fost adorata in trecut pentru aromele pe care le ofera si, pana acum, condimentul este inca costisitor. Cu toate acestea, in afara de condimentele sale, frunzele plantei de sofran pot fi, de asemenea, utilizate pentru a face ceai si, de asemenea, ceaiul de sofran are numeroase avantaje pentru sanatate.

Beneficiile pentru sanatate ale ceaiului de sofran

Ameliorarea menstruatiei

Ceaiul de sofran a fost descoperit ca fiind de mare ajutor pentru femeile care au probleme cu menstruatia. Perioadele anormale sunt ceva cu care unele femei se confrunta, iar ceaiul de sofran este sugerat ca un inductor al menstruatiei. Este foarte puternic in acest sens ca, in general, se sugereaza ca femeile gravide nu ar trebui sa il ia, deoarece se stie ca stimuleaza avortul in anumite evenimente rare.

Depresie

Ceaiul de sofran s-a dovedit a fi la fel de bun ca unele medicamente antidepresive fara prescriptie medicala. Este un agent calmant foarte puternic. Calitatile sale calmante apar in mod natural si consumul regulat de ceai ar avea ca efect prevenirea aparitiei depresiei. Ceaiuș de sofran este cunoscut din epocile trecute si ofera oamenilor un sentiment de „fericire”. Cu toate acestea, pana acum nu au fost cercetate si documentate dovezi pentru a demonstra ca acestea pot fi de fapt utilizate ca antidepresiv.

Proprietati anti-cancer

Culoarea bogata, aurie a ceaiului de sofran provine din crocin, un component chimic din floare, care este plin de antioxidanti. Crocinul are efecte anti-cancer puternice impotriva unui spectru larg de tipuri de cancer. Flavonoidele prezente in crocin impiedica celulele canceroase umane si pot micsora celulele tumorale. Carotenoizii, pigmentii naturali care determina nuanta galbena prezenta in sofran, protejeaza organismul de boli, stres si virusi. Pregatirea ceaiului de sofran este usoara. Folositi trei fire de sofran sau mai putine, aruncati-le in apa fierbinte si lasati-le la infuzat timp de cel putin 20 de minute.

Bolile cardiace

Ceaiul de sofran are componente care scad colesterolul in artere. Acesta este cu adevarat un alt avantaj important pentru sanatate al ceaiului de sofran, deoarece cresterea colesterolului in artere sporeste sansele bolilor de inima. Subtiaza eficient sangele si permite curatarea acestuia ca atare. Afectiunile legate de sange, cum ar fi accident vascular cerebral, atac de cord sunt altele devin mai putin predispuse sa apara ori de cate ori ceaiul de sofran este utilizat frecvent.

Dureri de stomac

Ceaiul de sofran reduce durerea din stomac. S-a descoperit ca usureaza durerea in cazuri usoare si grave, iar consumul regulat ajuta la prevenirea aparitiei acestora. De asemenea, poate ajuta la ameliorarea durerilor de piept, deoarece acestea pot fi utilizate pentru a provoca varsaturi. Prin urmare, serveste ca expectorant care poate ajuta la calmarea stomacului, pieptului si gatului. Acest lucru este ideal in special pentru copii, deoarece ii mentine sanatosi.

Tensiune arteriala crescuta

S-a descoperit ca ceaiul de sofran reduce tensiunea arteriala. Crocetina este de fapt un compus care actioneaza asupra tensiunii arteriale pentru a o diminua, iar frunzele de sofran au acest compus in componentele sale. Consumul frecvent de ceai de sofran mentine problema hipertensiunii arteriale departe.

Excelent afrodisiac si bun expectorant in raceli

Afrodisiac

Se cunoaste ca ceaiul de sofran se comporta ca un afrodisiac. Frunzele sunt considerate ca atare, atata timp cat toata lumea isi poate aminti si condimentul lor ajuta la libidou si la ejaculare prematura.

S-a descoperit ca ceaiul de sofran este benefic pentru afectiuni precum astmul si arsurile inimii. Avantajele pentru sanatate sunt numeroase si cu cat continua cercetarea, cu atat se fac mai multe descoperiri in ceea ce priveste beneficiile sale.

Protectie pentru vedere

O ceasca de ceai de sofran ar putea avea posibilitatea de a incetini orbirea. Cercetarile efectuate la Universitatea L’Aquila din Abruzzi, Italia, au generat capacitatea sofranului de a proteja celulele vizuale datorita continutului sau de acizi grasi. Cand se ia sofran zilnic, continutul de acizi grasi devine mai dur. Pe parcursul procesului, diagramele oculare au aratat progrese remarcabile ale pacientilor. O ceasca zilnica de ceai de sofran protejeaza ochiul de lumina puternica si este, de asemenea, sigura in fiecare zi.

Raceala si boli respiratorii

Sofranul ajuta la curatarea plamanilor. Cand aveti o boala respiratorie, plamanii se inflameaza. Consumul de sofran poate ajuta la eliminarea flegmei din plamani si la o recuperare mai rapida. Sofranul ajuta la ameliorarea astmului prin reducerea inflamatiei si curatarea cailor respiratorii.

Vezi si: Totul despre cultura de sofran – Planta din care se face cel mai scump condiment din lume se poate cultiva in Romania

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole