Cea mai stupida provocare de pe Tik Tok

cea-mai-stupida-provocare-de-pe-tik-tok

Oamenii vin mereu cu tot felul de provocari in social media, in speranta ca vor incepe urmatoarea manie virala. Uneori, sunt postari de marketing bine gandite precum provocarea manechinului. Aceasta a fost populara in noiembrie 2016 si ii provoca pe oameni sa ramana nemiscati, in timp ce o camera ii filma, adesea pe melodia „Black Beatles”.

Provocari caritabile vs provocari mortale

Uneori, provocarile sunt caritabile, precum ALS Ice Bucket Challenge. Aceasta provocare a fost o campanie de donatii dedicate ajutorarii celor suferinzi de scleroza laterala amiotrofica si a constientizarii acestei maladii, de care suferea si Stephen Hawking.

In mare parte, insa, majoritatea provocarilor virale care circula pe internet par sa fi fost create doar pentru a omora timpul. Dar este greu de crezut ca aceasta este singura motivatie din spatele provocarii TikTok Autism, informeaza distractify.com.

Ce este TikTok Autism Challenge?

Se pare ca unii oameni cred ca a batjocori autismul si persoanele cu dizabilitati este cea mai noua tendinta de a participa la TikTok. Vestea buna este ca exista o multime de oameni care o condamna peste tot pe retelele de socializare si ca multe videoclipuri #autismchallenge de pe platforma video sunt de fapt create pentru a ajuta la cresterea gradului de constientizare cu privire la autism. Dar asta nu explica cu adevarat anumite clipuri care nu fac decat sa isi bata joc de aceste persoane.

Acesta este si cazul unui individ crede ca a cadea pe podea si a gesticula fara niciun ritm este foarte amuzant cand adauga hashtag-ul Autism Challenge.

Unele dintre videoclipurile de pe TikTok prezinta, de asemenea, persoane cu dizabilitati care ar putea fi agresate sexual fara probleme, dar nu intelegem la ce se refera. Este cazul unui videoclip in care o femeie se uita in pantalonii unui barbat cu sindrom Down, iar acesta la randul sau se uita in bluza ei. Care sa fie oare semnificatia?

Se pare ca toate loviturile primite au incetinit incarcarile videoclipurilor #AutismChallenge si mai multi utilizatori isi sterg videoclipurile sau le reincarca fara hashtag. Ar mai putea, de asemenea, ca moderatorii de pe platforma sa elimine videoclipurile de prost gust, deoarece multi oameni ii indeamna sa faca asa in social media.

Unele dintre aceste provocari TikTok nu distreaza persoanele cu handicap, si sunt periculoase din punct de vedere fizic. Nu este prima data cand o provocare prost conceputa a fost virala.

Provocari mortale pe Tik Tok prost intelese de oameni

Este si cazul provocarii in care toata lumea privea ca in filmul Bird Box de pe Netflix. Ei bine, unii oameni au crezut ca ar fi fain sa creeze o provocare centrata in jurul temei filmului. Da, este adevarat, oamenii isi acopereau literalmente ochii in timp ce conduceau masini, raspunzand la vechea zicala: „Daca toti prietenii tai ar sari de pe un pod, ai sari si tu?”.Cred ca am demonstrat ca da, o multime de oameni ar face exact asta. Sau, cel putin isi acopera ochii in timp ce opereaza utilaje grele.

Am mai putea vorbi, de asemenea, despre provocarea „Pod Tide”, care a plecat de la o gluma despre dorinta de a manca micile pungi de detergent, deoarece par niste bucati apetisante de bomboane. Unii oameni au mestecat la propriu pungi de detergent, facandu-le sa le explodeze in gura. De ce? Raspunsul la asta este simplu: umanitatea este usor de manipulat, oamenii cauta senzatii tari unde nu trebuie.

Pentru toti cei care considera ca aceste provocari stupide sunt „cool”, le spunem ca adevaratele provocari sunt in natura, in ajutorarea semenilor si in dorinta de a se auto-depasi in ceva constructiv.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...