21.9 C
București
sâmbătă, martie 30, 2024

Cea mai iubita bautura cand afara este canicula. Are activitate anti-imbatranire

In topul bauturilor preferate in sezonul cald, aceasta bautura este adorata de barbati si indragita de femei. Este racoritoare, dar are si numeroase beneficii pentru sanatate.

Dupa apa si ceai, berea este urmatoarea cea mai preferata bautura din lume

Berea ocupa a treia pozitie printre bauturile populare din lume, dupa apa si ceai. Este considerata o bautura fermentata destul de veche. Berea este bautura cu continut scazut de alcool si are capacitatea de a hidrata corpul in timpul sezonului estival. Toate tipurile de bere folosesc maltul, apa, drojdia si hameiul ca si componente de baza, toate ingrediente naturale excelente pentru sanatate.

Consumul de bere trebuie sa fie unul moderat pentru a obtine toate beneficiile acesteia. OMS recomanda consumul a 660 ml de bere pe zi la barbati si 330 ml la femei pentru efectele sale asupra sanatatii si longevitatii.

Berea contine proprietati antioxidante care ajuta la cresterea densitatii oaselor, previn bolile coronariene, dementa, scad afectiunile cardiovasculare si ajuta digestia. Are proprietati anti-imbatranire, indeparteaza pietrele la rinichi, calculii biliari, diabetul, hipertensiunea si osteoporoza.

In Europa si America de Nord, majoritatea oamenilor prefera vinurile la mese. Insa berea contine mai multa vitamina B si proteine ​​in comparatie cu vinurile. In timpul prepararii berii, hameiul este folosit si este o sursa excelenta de flavonoizi si poseda proprietati antioxidante.

Vitamina B6 care se gaseste in bere ajuta la prevenirea bolilor de caldura prin eliminarea acumularii de homocisteina. Previne dezvoltarea cheagurilor care blocheaza arterele coronare. Are proprietati de subtiere a sangelui. Ar trebui consumata in cantitati moderate, care scad sansele de inflamatie, ateroscleroza, acumulare de placa in peretii arterelor si vasele de sange.

Xanthohumol este un flavonoid care este disponibil in hamei, care este utilizat in cea mai mare parte pentru a prepara bere. De asemenea, ajuta la prevenirea cancerului, cum ar fi cancerul de prostata. Studiile arata ca este o sursa excelenta de polifenoli din cauza boabelor care sunt utilizate pentru fermentarea berii.

Berea este o sursa excelenta de acid folic si vitamina B12. Deficitul sau are ca rezultat anemia. Prezenta vitaminei B12 este vitala pentru memorie, concentrare si crestere normala.

Tensiunea arteriala ar putea fi redusa cu un aport zilnic de bere in comparatie cu persoanele care consuma alte bauturi spirtoase sau vinuri.

Activitate anti-imbatranire

Berea are capacitatea de a creste potenta, precum si impactul vitaminei E, care actioneaza ca antioxidant in organism. Ajuta la mentinerea sanatatii pielii, care incetineste si procesul de imbatranire.

Aportul zilnic de bere in cantitati limitate afecteaza nivelul colesterolului si reduce concentratia de bila, care scade si sansele de formatiuni de calculi biliari.

Aportul de bere mareste nivelul de colesterol HDL cu aproximativ 10-20% si, de asemenea, scade sansele de afectiuni cardiovasculare si dementa.

Berea ajuta la digestie care stimuleaza gastrina, colecistokinina, acidul gastric si enzimele pancreatice.

Berea este saraca in sodiu si bogata in potasiu. Este o sursa excelenta de magneziu care scade sansele de formare a pietrelor la rinichi. Berea are siliciu in care corpul absoarbe si previne sansele de osteoporoza.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole