Cea mai eficienta metoda de slabit pentru copii

Obezitatea este o afectiune complexa caracterizata prin cresterea greutatii corporale pe seama tesutului adipos.

In ultimele decade, a devenit una din cele mai frecvente boli de nutritie din lume, avand amploarea unei pandemii, conform raportului OMS 2011, fiind considerata boala secolului XXI.

Obezitatea la copii reprezinta un factor de risc pentru boli cardiovasculare, hipertensiune arteriala, diabet zaharat tip 2, sindrom de apnee in somn, depresii si unele forme de cancer.

Copiii reprezinta un grup tinta foarte important, deoarece crearea unor obiceiuri alimentare sanatoase de timpuriu este cea mai eficienta metoda de pastrare a starii de sanatate pe termen lung.

Pornind de la aceasta tema, se pare ca un orasel danez pare sa fi gasit solutia perfecta pentru a combate fenomenul obezitatii la copii.

Jens Christian Holm, medic pediatru a stabilit o metoda eficienta de slabit care presupune schimbarea radicala a aproximativ 20 de elemente ce tin de stilul de viata si care a fost deja aplicata pe 1.900 de pacienti. 70% dintre acestia reusind sa-si mentina  greutatea sub control.

metoda-daneza-de-slabit

Dr. Holm spune ca daca parintii si copiii nu isi vor schimba obiceiurile gresite, “obezitatea va persista, membrii familiei vor fi frustrati, tristi si vor fi pierduti”.

Trebuie stiut ca programul nu este deloc usor, insa rezultatele sunt cu siguranta incantatoare.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Cititi si:

Ce afectiuni poti trata cu nuci si miere

Importanta fierului in alimentatia bebelusului

Importanta calciului in alimentatia bebelusului

Sursa: greatnews.ro

You may also like...