6.4 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Ce spune temperatura corpului despre functionarea glandei tiroide

Temperatura corpului nu indica doar existenta unei infectii in organism. Aceasta ne poate spune si despre buna functionare a tiroidei. Oricine isi poate face un test simplu pentru a vedea daca tiroida functioneaza in conditii optime.

Un test simplu pentru a vedea daca exista sau nu probleme la glanda tiroida se face luand temperatura dimineata, 3 zile consecutive. Se recomanda citirea temperaturii imediat dupa ce v-ati trezit. Se pune un termometru care arata mai putin de 35 de grade C sub axila. Se lasa 10 minute, timp in care este necesar sa stati linistiti.

Dupa 10 minute se citeste temperatura si se noteaza. O temperatura normala pentru functionarea optima a tiroidei arata intre 36,5 si 36,8 grade C.

Este bine de stiut ca femeile insarcinate sau la menstruatie pot avea fluctuatii de temperatura. De asemenea, este bine sa faceti acest test atunci cand nu exista nicio infectie in organism, iar termometrul nu sare de 38 de grade Celsius.

Ce arata temperatura despre functionarea tiroidei

  • O temperatura normala intre 36,5 si 36,8 arata ca glanda tiroida functioneaza normal;
  • O temperatura sub 36,5 grade C arata ca activitatea glandei tiroide este redusa, poate fi vorba de o tiroida lenesa sau hipotiroidism. In acest caz, pe langa temperatura mai scazuta, este posibil sa experimentati si stari de depresie, oboseala, dureri de cap cronice, infectii, pierderea concentrarii.
  • Daca temperatura este mai mare de 36,8 grade C inseamna ca aveti o activitate rapida a glandei tiroide, adica hipertiroidism. De asemenea, poate fi vorba si de o infectie, in cazul in care temperatura este mai mare de 37,2 grade C.

Cele mai bune alimente pentru buna functionare a glandei tiroide

Alge

Multi oameni cred ca cea mai buna sursa de iod este sarea de masa iodata. Spre deosebire de aceasta, algele marine sunt mai abundente in iod decat sarurile de masa. Exemple de acestea includ; Kelp, Nori si Wakame. Iodul stimuleaza productia de hormoni tiroidieni. Puteti alege alge ambalate din care puteti face o salata rapida.

Nuci sarate

Nucile sarate, cum ar fi nucile macadamia si alunele, sunt excelente alimente pentru tiroida. Poate ca nu stiti ca aceastea contin niveluri ridicate de seleniu. Seleniul mentine tiroida activa toata ziua si protejeaza de guse si hipotiroidism.

Peste la cuptor

Somonul este sursa principala de acizi grasi Omega-3 si seleniu. Unul dintre beneficiile somonului in dieta este reducerea inflamatiei. Coaceti somonul in folie si includeti-l in dieta cat mai des. Aceasta masa calmeaza inflamatia si mentine tiroida sa functioneze fara probleme.

Quinoa

La fel ca alte parti ale corpului, tiroida are nevoie de antioxidanti. Quinoa are o concentratie mare de antioxidanti. Antioxidantii va ajuta tiroida sa incetineasca. Quinoa este o samanta mica, plina de substante nutritive si incredibil de versatila.

Iaurt

Imbunatatiti functiile tiroidiene cu iaurt. Produsele lactate precum inghetata, iaurtul si laptele contin o concentratie mare de iod. Iodul joaca un rol in prevenirea extinderii glandei, numita si gusa. Tratati tiroida cu o portie cu continut scazut de grasimi de iaurt pentru a obtine nivelul maxim de iod. Va puteti servi deliciul cu gustari si va puteti bucura de masa.

Oua

Ouale par a fi un aliment de zi cu zi, dar este unul dintre cele mai puternice alimente pentru sanatatea tiroidei. Sunt o sursa excelenta de iod si seleniu. Asigurati-va ca mancati intregul ou pentru a maximiza beneficiile. Galbenusul detine cel mai mare numar de substante nutritive de care aveti nevoie pentru tiroida. Oul poate fi prajit intr-o cratita sau fiert pentru a castiga valoarea nutritiva pe care o are.

Fructe

Fructele care sunt susceptibile de a imbunatati functionalitatea glandei tiroide includ; fructe de padure, avocado si mere. Fructele contin antioxidanti care va detoxifica corpul, imbunatatind astfel buna functionare a tiroidei. Fructele trebuie preparate intr-o salata fie la pranz, fie ca o masa.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole