5.7 C
București
luni, martie 25, 2024

Ce copaci sa plantezi in gradina? 6 pomi vindecatori pe care trebuie sa ii ai

Cultivarea fructelor, legumelor si ierburilor este intotdeauna o idee buna pentru cei care au un mic spatiu de gradina. V-ati gandit vreodata sa cresteti copaci vindecatori in curte? Plantati cativa dintre acesti copaci pentru a avea remedii eficiente naturiste chiar la domiciliu. Iata ce copaci sa plantezi in gradina, 6 pomi vindecatori pe care trebuie sa ii ai.

Cum sa folositi partile vindecatoare ale pomilor

Primavara si vara, puteti folosi frunzele pentru a va trata simptomele. In zilele reci de iarna, puteti folosi scoarta si radacinile acestor copaci. Copacii vindecatori pot aduce multe beneficii sanatatii, dar trebuie sa stim cum sa ii folosim. Iata cateva sfaturi:

  • Nu taiati coaja de pe copacul viu. Va muri in cele din urma. Folositi scoarta din crengile sau radacinile unui copac cazut. Cambiul este cea mai benefica parte a scoartei. Este stratul verde viu sau galben de sub scoarta dura exterioara. Il puteti usca inainte de utilizare sau il puteti pastra pentru utilizare ulterioara.
  • Puneti bucatile de coaja intr-o zona umbroasa si lasati-le sa se usuce complet. Este important ca acestea sa nu se suprapuna, pentru a se usca cat mai bine. Odata uscat, puteti fierbe doua lingurite de coaja uscata in 250 de ml de apa timp de 20 de minute. Strecurati si bucurati-va de aroma ceaiului.
  • Alegeti frunzele in perioada dintre solstitiul de primavara si de vara. Legati-le intr-un manunchi si agatati-le intr-un loc racoros si umbrit. Puneti 2 lingurite de frunze uscate in 250 de ml de apa clocotita timp de 20 de minute. Nu uitati sa puneti capacul, sa lasati la infuzat.

Ce copaci sa plantezi – Iata cei mai buni pomi vindecatori pentru gradina

1 – Pinul. Folositi ace de pin pentru a face ceaiul bogat in vitamina C. Puneti o mana de ace de pin la infuzat, nu mai mult de 10 minute. Lasarea acelor mai mult poate distruge continutul de vitamine. Mare atentie, exista soiuri otravitoare. Asigurati-va ca luati unul din soiurile ce pot fi folosite si pentru uzul casnic. Scoarta de pin este la fel de buna ca acele.

Vitamina C este importantă pentru sistemul imunitar si optimizeaza productia de celule albe din sange. Sa nu uitam ca aceasta vitamina ofera puteri antioxidante excelente si ajuta la prevenirea bolilor cronice. Vitamina A si carotenoizii din spatele pinului actioneaza tot ca antioxidanti. Acesti nutrienti sunt benefici pentru ochi, deoarece previne cataracta, imbunatateste vederea si incetineste debutul degenerescentei maculare legate de varsta.

Mai mult, pinul va poate imbunatati sanatatea respiratorie, poate preveni deteriorarea cauzata de agenti patogeni periculosi, poate stimula circulatia sangelui si va poate face parul si pielea frumoasa. In plus, aveti nuci de pin direct din copac. Sunt comestibile si gustoase atunci cand sunt preparate corect. Gatiti nuca de pin si bucurati-va de abundenta de grasimi si antioxidanti sanatosi.

2. Arborele de mesteacan. Arbustii de mesteacan au coaja subtire si se cojeste usor. Folositi seva de mesteacan pentru a face o bautura racoritoare, iar frunzele fac un ceai incredibil. Seva de mesteacan este plina de vitamine, proteine, aminoacizi si minerale. Mugurii de la mesteacanul pufos au un gust similar cu siropul de artar. A fost folosit ca tonic de vindecare in Rusia, Scandinavia si Tarile Baltice de secole.

Datorita efectului sau de detoxifiere, antiinflamator si de curatare, seva este folosita ca supliment nutritiv. Acest copac ofera un efect laxativ si il puteti folosi pentru a elimina toxinele din corp. Are o putere incredibila atunci cand este folosit ca si calmant in cazurile de guta si reumatism.

Mesteacanul reduce retentia de lichide si ajuta la tratarea eczemelor, psoriazisului ai a altor afectiuni ale pielii. Seva de mesteacan contine acid betulinic, cunoscut pentru efectul sau anti-tumoral. Un grup de cercetatori de la Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes de la noi din tara a studiat efectul acidului betulinic asupra celulelor canceroase de col uterin, de san si de piele. Extractul de scoarta de mesteacan inhiba cresterea cancerului de piele si de col uterin.

Ce copaci sa plantezi in gradina – Cedrul si ulmul

3 – Cedrul. Exploratorul francez Jacques Cartier a sustinut ca arborele de cedru alb ar trebui sa fie cunoscut drept „copacul vietii”, deoarece echipajul sau s-a vindecat de scorbut cu ajutorul sau. Scorbutul se dezvolta la persoanele cu deficit de vitamina C. Cedrul contine vitamina C si poate oferi rezultate excelente atunci cand este folosit ca remediu pentru febra, raceala in piept si gripa. Baia de cedru este un remediu excelent pentru raceli.

Puteti folosi crengute si crengi de cedru pentru a face ceai. Cand este uscat si ars, cedrul curata mintea si emotiile. Cedrul este folosit si pentru transpiratie, deoarece se crede ca ofera o protectie puternica.

4 – Ulmul. Ulmii au o scoarta lipicioasa si parfumata. Folositi-l pentru a face ceai si pentru a va vindeca oasele sau durerile de gat. Acest ceai va poate ameliora problemele intestinale, cum ar fi colita, ulcerul duodenal, sindromul de colon iritabil, arsurile la stomac si gastrita.

Mucilagiul este format din carbohidrati complecsi si este usor de digerat. Puteti lua scoarta interioara a ulmilor si o puteti manca in loc de cereale. Gustul si consistenta sa sunt destul de asemanatoare cu fulgii de ovaz, avand efecte nutritive si antioxidante excelente.

Ce copaci sa plantezi – Teiul si stejarul, 2 copaci excelenti pentru gradina

5 – Teiul. Exista 80 de specii de tei originare din Europa. Puteti folosi florile, frunzele si extractele de tei pentru a va bucura de ceaiul aromat sau pentru a decora casa. Radacina si scoarta de tei au fost folosite ca remediu pentru arsuri, iar nativii americani au facut si ceai pentru ameliorarea durerilor de cap. Teiul poate oferi, de asemenea, o usurare celor care sufera de spasme, tuse, durere si epilepsie.

Florile de tei sunt cele mai folosite parti ale teiului. Ceaiul de flori de tei amelioreaza durerile de cap, reduce starea de nervozitate, indigestia, si palpitatiile inimii. De asemenea, puteti utiliza teiul pentru a ameliora congestia nazala. Este adesea adaugat la lotiuni ca remediu pentru mancarimea pielii.

Cea mai buna utilizare a ceaiului de tei este pentru ameliorarea anxietatii. Alina stresul mental si calmeaza nervii. Pentru un efect optim, beti o cana sau doua de ceai de tei in fiecare zi. Veti putea observa diferenta aproape imediat. Quercetina din ceaiul de tei combate radicalii liberi si optimizeaza sanatatea in general. Beti acest ceai si pentru a obtine un remediu antiinflamator incredibil sau pentru a trata guta sau artrita.

6 – Stejarul. Stejarul este folosit pentru aproape orice, incluzand domeniul alimentar, pentru vindecare, in diverse ceremonii si pentru a obtine lemn de mobila de durata. Acest copac este considerat sacru in multe culturi. Nativii americani au folosit-o in tratamentul umflaturilor, tumorilor, sangerarilor si dizenteriei.

In Europa, ierbalistii il folosesc ca diuretic si antidot in caz de otravire. Folositi coaja pentru a face ceai si pentru a trata diareea si ulceratiile. Acest ceai poate oferi, de asemenea, o usurare excelenta in cazul celor cu dureri in gat. Uscati spatele interior al coajei de stejar si macinati-l pana se face pulbere. Va poate ajuta sa opriti hemoragiile nasului. Adaugati putina apa pentru a face o pasta si aplicati-o pe piele pentru a atenua arsurile, ranile.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole