19.5 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024

Ce beneficii poate avea o jumatate de lingurita cu „suc” de hrean

Hreanul este unul din condimentele cu cele mai multe utilizari, atat ca si aliment-condiment, cat si ca condiment-medicament. Mirosul intepator al radacinii de hrean este dat de sulfura de alil, o substanta care prin radere da nastere unei substante numite mirosina, cea care da proprietatea iritanta a plantei. Pe langa aceasta substanta, hreanul contine multa vitamina C, A, B1, B2, saruri, minerale de fier, potasiu, calciu, magneziu, acid clorhidric, carbonic, glutamine si aspargina.

Pe langa substantele mai sus enumerate, radacina de hrean mai contine un ulei esential bogat in compusi cu sulf cu miros dulce, cunoscuti drept glucozilinati care pot irita pielea, provocand basici si arsuri.

Iata ce beneficii poate avea o jumatate de lingurita cu „suc” de hrean:

In urma mai multor studii, dr. in stiinte Norman W. Walker spunea in cartea sa („Sucuri din legume si fructe”) ca nu este recomandat sucul de hrean, deoarece substantele sale volatile sunt extrem de puternice. De aceea, el prefera sa consumam o jumatate de lingurita de hrean pulverizat, care lasa o impresie de nesters asupra memoriei si dizolva mucozitatile din cavitatile sinusurilor. De asemenea, daca este amestecata imediat cu suc de lamaie si daca este consumata de doua ori pe zi intr-o doza de o jumatate de lingurita, intre mese, pulpa de hrean pulverizata contribuie in mod eficient la dizolvarea mucozitatilor, nu doar a celor din cavitatile sinusurilor, ci si a celor din restul corpului, fara a produce daune membranelor mucoase. Ea actioneaza ca un solvent, eliminand din sistemul uman toate mucozitatile anormale.

Vezi si: Tinctura din papadie si hrean, un bun remediu in numeroase afectiuni

Daca este folosita judicios, conform indicatilor de mai sus, numai in amestec cu suc de lamaie, hreanul nu irita rinichii, vezica urinara si membranele mucoase ale tractului digestiv.

Pe langa capacitatea substantelor volatile de a dizolva mucozitatile, zeama de hrean este un diuretic valoros, benefic cu deosebire in caz de hidropizie. El trebuie preparat intotdeauna proaspat si nu trebuie folosit atunci cand boala este mai veche de o saptamana. Trebuie pastrat la rece intr-o sticla sau intr-un recipient inchis, dar puterea lui creste daca este lasat sa se incalzeasca pana la temperatura camerei inainte de folosire. Pulpa de hrean trebuie umezita cu suficient suc de lamaie.

Daca este luat in cantitatea indicata, de o jumatate de lingurita in cursul diminetii si o jumatate de lingurita dupa-amiaza, acest „suc” de hrean poate genera in prima faza o lacrimare abundenta, in functie de cantitatea mucozitatilor din cavitatile sinusurilor si din alte parti ale corpului. Cu exceptia sucului de lamaie, el nu trebuie amestecat cu nimic altceva (nu trebuie diluat). De asemenea, nu trebuie sa bei apa imediat dupa ce l-ai consumat. Procedura trebuie urmata saptamani si chiar luni de zile, pana cand acest remediu poate fi consumat fara nicio reactie, fapt care indica o eliminare completa a excesului de mucozitati din organism. Experienta arata ca acest remediu este deosebit de eficient in toate conditiile asociate cu excesul de mucozitati din sinusuri, intrucat elimina problema acestora.

Ca o regula generala, rezultatele cele mai bune sunt obtinute prin amestecarea sucului de la 2-3 lamai cu 125 g de hrean pulverizat, astfel incat amestecul sa capete consistenta unui sos gros.

Vezi si: Cea mai buna reteta cu hrean pentru bolile de plamani

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

  1. […] Prin combinarea sucului de andive cu cel de morcovi, telina si patrunjel, oferi nervilor optici si sistemului muscular un ajutor nepretuit, care poate corecta multe defecte de vedere. De exemplu, 500ml sau 1 litru pe zi din aceasta combinatie le-a corectat multor oameni defectele de vedere intr-un interval de cateva luni, ajutandu-i sa isi redobandeasca vederea normala si sa renunte la ochelari. Vezi si: Ce beneficii poate avea o jumatate de lingurita cu „suc” de hrean […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole