Ce beneficii are scortisoara, cel mai aromat condiment

Scortisoara este cu siguranta unul dintre cele mai aromate condimente si pline de efecte benefice asupra sanatatii umane.

Scortisoara (Cinnamomum ceylanicum) a fost in ultimul timp intens studiata pentru efectele sale hipoglicemiante. Beneficiile pe care le are scortisoara la persoanele cu diabet privesc in mod deosebit aparatul cardiovascular. Persoanele diabetice sufera de doua ori mai des de ateroscleroza si este mai severa decat la restul populatiei. Acest lucru favorizeaza aparitia mai precoce a accidentului vascular cerebral si a infarctului miocardic.

Studiile recente au aratat ca scortisoara are caracter antioxidant si ca pe viitor poate fi incercata folosirea acesteia ca medicament pentru scaderea glicemiei, trigliceridelor si colesterolului, in cazul persoanelor cu diabet de tip II.  Totodata, acestea sustin ca scortisoara este cea mai bogata sursa de antioxidanti, si stimuleaza buna functionare a creierului. Scortisoara are si proprietati antimicrobiene, stopand dezvoltarea bacteriilor, ciupercilor, proprietati antiinflamatorii, anticoagulant carereduce angregarea trombocitelor.
Scortisoara este o substanta antiinflamatorie care, in combinatie cu un ulei pentru masaj poate reduce si calma rigiditatea muschilor si a articulatiilor.

Persoanele cu diabet pot folosi scortisoara pentru scaderea nivelului glicemiei, consumand zilnic intre un sfert si o jumatate de lingurita de scortisoara inainte de fiecare masa, administrate cu putina apa sau cu putin lapte.
Scortisoara macinata se foloseste in diverse deserturi: placinte cu mere si dovleac, orez sau gris cu lapte, mere crude rase si multe alte deserturi.

Scortisoara de Ceylon – Condimentul sanatos din bucataria ta

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...