4.6 C
București
marți, martie 19, 2024

Cat costa un solar de 100 mp. Variante ieftine si scumpe

Solarul este una dintre cele mai indragite investitii ale agricultorilor romani, asta mai ales pentru ca veniturile de pe urma unei astfel de afaceri pot fi foarte mari. Iata cat costa un solar de 100 mp si cum sa te apuci mai repede de treaba.

Cat costa un solar de 100 mp – cum sa incepi o afacere profitabila

Un solar de numai 100 mp poate fi muncit fara probleme de o familie mica, fie ca vrea sa cultive legume, fie ca vrea sa creasca flori. Nevoia solariilor in Romania a crescut din lipsa legumelor traditionale si a pastrarii semintelor si bulbilor romanesti. Asadar, pe langa un venit bun, agricultorii contribuie la promovarea produselor traditionale romanesti.

In prezent exista mai multi producatori romani de sere si solarii, care si-au propus mai ales sa construiasca dupa nevoile si clima de la noi din tara. Daca serele si solariile construite pentru alte tari, precum Italia sau Istrael, rezista la o greutate de 25 kg/mp, solariile fabricate in Romania pentru romani, acestea rezista la greutati de 90 kg/mp, plus alte 15 kg/mp, speciale pentru recolta.

Cat costa un solar de 100 mp – variante ieftine si variante scumpe

Preturile pentru solarii variaza intre 10-14 euro/mp. Aceastea sunt livrate gata construite, la cheie, astfel incat agricultor sa poata sa inceapa treaba chiar de a doua zi. Ele vin deci ca structura plus folie si pretul difera in functie de dotarile de care are nevoie cumparatorul. Asadar, o sera mai ieftina de 100 mp poate costa doar 1000 euro, iar una cu mai multe dotari 1400 de euro, investitia fiind una minima pentru cat se poate castiga de pe urma ei. In lei, cumpararea unui solar nu costa mai mult de 6.500 lei.

Pentru cine isi doreste un solar mai sofisticat, cu irigare prin picurare si microaspersie pentru tratamente, umidificare/ceata, investita in 100 mp de solar nu costa mai mult de 7.000 lei. In functie de tipul si randamentul culturilor, investitia intr-un astfel de solar se poate amortiza si intr-un an. Bineinteles, investitia poate creste mai mult in cazul solariilor de tip sera, care sunt prevazute cu sisteme de incalzire si folie dubla de acoperire, sau pentru echiparea cu folie anti-insecte pentru producatorii bio.

Un kit solar pentru legume si flori de 28 m lungime, 4 metri deschidere si 2,6 metri inaltime, ce contine folie aditivata triplu stratificata si protectie UV, 7 coloane picurare x 24 lungime, 7 robineti si toate materialele necesare montajului, inclusiv manual de montaj, poate costa pana la maximum 5.500 de lei.

Primul stat din lume care isi obliga cetatenii sa construiasca numai case eco, cu panouri solare

Surse: www.agro-business.ro, www.agroromania.manager.ro, www.bulbiromania.ro

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole