18.2 C
București
sâmbătă, martie 30, 2024

Care sunt cele mai importante efecte terapeutice ale consumului de rodii

Rodia (Punica granatum) este originara din Persia, unde era cultivata inca in urma cu 5000 de ani. In ultimii ani, acest fruct a inceput sa fie tot mai studiat si, in ceea ce priveste beneficiile sale, s-a observat ca poate concura fara probleme cu ceaiul verde si vinul rosu.

Rodia are un gust dulce-acrisor, iar valoarea nutritionala face din acest fruct un „super-aliment Rodiile sunt bogate in zahar, polifenoli, acid citric, acid malic, vitamine (A, B5, E, C), acid folic, antioxidanti, minerale (in special fier).

Rodiile sunt indicate in cazul urmatoarelor afectiuni:

-Tensiune arteriala instabila, anemie, anorexie, cancer, colesterolemie, dezintoxicare, diaree, dizenterie, digestie dificila, disfunctii sexuale, dureri diverse, hemoragie, imbatranire prematura, inflamatii, raguseala.

Iata cele mai importante efecte terapeutice ale consumului de rodii:

-Studiile efectuate in mai multe tari au ajuns la concluzia ca sucul de Rodie poate ameliora bolile cardiace de orice natura. Datorita continutului mare de polifenoli, de 3 ori mai mare decat al ceaiului verde sau al vinului rosu, consumul de rodii maresc productia de enzime in ficat responsabile de detoxifierea carcinogenelor. In plus, polifenolii curata radicalii liberi care pot afecta celulele ADN. In plus, datorita continutului de taninuri, rodiile intaresc muschiul inimii si contribuie la scaderea colesterolului. Se recomanda consumul a trei fructe pe zi, in cura de minimum 15 zile. De asemenea, se mai poate consuma si suc.

-Noile studii au aratat ca prin consumul sucului de rodii dupa terapia cu radiatii, se poate reduce proliferarea celulelor canceroase ale prostatei. Se va administra cate 20 ml, de 3 ori pe zi, inainte de masa. De asemenea, se arata intr-un studiu ca in cazul barbatilor tratati de cancer la prostata, dar fara rezultate notabile, administrarea sucului de rodie a scazut simtitor progresul bolii, iar cercetari ulterioare, au aratat ca efectul este acelasi si in cazul cancerului de san. Preventiv, se fac cure de o luna, de 2-3 ori pe an.

-Sucul de rodie este eficient in cazul raguselii. Se face gargara cu suc de rodii, de 5-6 ori pe zi. Acesta are efect calmant, antiinflamator si chiar de distrugere a multor bacterii.

-Datorita taninurilor continute, sucul de rodie atenueaza inflamatiile, combate bacteriile si ajuta la intarirea sistemului imunitar.

-Aplicata pe o rana deschisa, rodia proaspata poate fi un antiseptic excelent. In plus, datorita continutului mare de tanin si vitamina C, sucul este foarte util si in oprirea hemoragiilor. Extern, se aplica direct pe locul hemoragiei, iar intern se va consuma suc de rodie pentru a contribuii si la refacerea celulara.

-Oamenii de stiinta din Israel au descoperit ca persoanele care au baut 60 ml de suc de rodie timp de un an, au redus presiunea sanguina sistolica cu 21% si si-au imbunatatit evident circulatia. Mai mult 120 ml de suc de rodie acopera 50% din necesarul de vitamina C al organismului zilnic.

-Are efecte antivirale si antibacteriene puternice, chiar si asupra placii dentare.

Vezi si: 5 remedii naturiste cu coji de rodie

-Datorita continutului in vitamine, minerale, polifenoli si alte substante active, s-a dovedit ca rodia este eficienta in disparitia anemiei. Se consuma 3 fructe pe zi sau sub forma de suc, simplu sau in combinatie cu alte fructe.

-Sucul de rodie are efect antiinflamator, actionand asupra enzimelor responsabile pentru pierderea cartilajelor, inhiband debutul artritei si osteoartritei. Preventiv, se consuma cate 20 ml de 3 ori pe zi, o perioada de o luna, de 2-3 ori pe an.

-Ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Dimineata, se bea un pahar de suc de rodii si se mananca un pumn de migdale. Dupa 2 ore, se ia o gustare, un bol de orez brun fiert cu sos de soia si se bea un pahar de apa cu suc de lamaie in el. La pranz, se consuma din nou un pahar de rodii si se mananca o salata de legume. La gustarea, se bea inca un pahar de suc de rodii si se rontaie un pumn de migdale. Cina consta tot dintr-un pahar de rodii si un bol de orez brun fiert. Totodata, este important de evitat cafeaua, ceaiul negru, bauturi carbogazoase, alcool si tutun.

-Sucul de rodie ajuta la combaterea diareei si distruge si o serie de microbi patogeni care sunt in interiorul intestinelor.

-Rodia contribuie eficient la stimularea secretiilor stomacale si prin aceasta la stimularea digestiei.

-In urma unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea California din Los Angeles s-a observat ca un pahar cu suc de rodii are acelasi efect ca acela pe care il are o pastila de Viagra. Mai mult de 53 de barbati care au baut in fiecare seara timp de o luna cate un pahar de suc de rodie, au declarat ca potenta lor a crescut datorita acestui suc.

Vezi si: Cum sa faci ulei din seminte de rodie si cum sa il folosesti pentru un par stralucitor si un ten fara acnee

Atentie! Supradozarea poate duce la scaderea vederii, deteriorarea smaltului dentar, iritarea stomacului, vertij, crampe musculare sau slabiciune.

Rodia, un elixir al tineretii

Studiile efectuate de cercetatorii americani arata ca rodia contine o cantitate mare de substante protectoare (fitofenoli), iar culoarea rosie are o putere antioxidativa mai mare decat a tuturor plantelor din aceeasi categorie testate pana in prezent (inclusiv vinul rosu). Astfel, consumul rodiilor sau al sucului de fructe contribuie la refacerea pielii imbatranite, redarea stralucirii, disparitia excesului de sebum si disparitia petelor de batranete.

Mai multe studiil efectuate in Franta au aratat ca daca se aplica pe riduri un tampon de vata inmuiat in suc de rodie, de 2 ori pe zi si mentinut 15 minute, contribuie eficient la disparitia ridurilor.

Vezi si: Sanatate de la A la Z. Care sunt beneficiile si proprietatile legumelor si fructelor

Sursa: Plante medicinale importante in tratamentele naturiste, Eugen Giurgiu si Octavian Giurgiu

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole