Care sunt cele mai frecvente greseli la agatarea perdelelor si cum se remediaza

Perdelele si draperiile reprezinta un element esential pentru decorul casei. Acestea umplu incaperea, ofera personalitate locuintei si schimba felul in care este filtrata lumina. Totusi, daca le puteti gresit, totul se duce de rapa. De aceea, ne-am gandit sa va aratam care sunt cele mai frecvente greseli la agatarea perdelelor si cum se remediaza aceste probleme.

Vezi si: 6 trucuri simple pentru perdele mai albe

-Alegerea unor draperii prea subtiri

  • Greseala: Ultimul lucru pe care vi-l doriti in timpul somnului de dupa-amiaza este sa fiti treziti de lumina solara pe care perdeaua/draperia nu-l blocheaza. Inainte de a cumpara perdele, asigurati-va ca acestea sunt suficient de largi pentru a acoperi ferestrele.
  • Rezolvare: Masurati-va fereastra inainte de a cumpara perdele. Acestea ar trebui sa aiba aproximativ de doua ori latimea ferestrei pe care incercati sa o umbriti.

-Achizitionarea de perdele prea lungi sau prea scurte

  • Greseala: Perdelele prea scurte par incomode si deplasate. In plus, va scurteaza vizual spatiul, facand tavanele sa para mai scurte si camera mai mica. Totodata, si perdelele prea lungi, care se tarasc pe podea pot aduna mult praf. Astfel, tintiti spre un punct de mijloc – perdele care plutesc chiar deasupra podelei.
  • Rezolvare: Pentru a gasi lungimea potrivita, masurati de la podea pana la locul unde veti agata galeria.

-Amplasarea gresita a galeriei

  • Greseala: Este esential sa montati galeria pentru perdele in locul potrivit, altfel perdelele dvs. de lungime perfecta ar putea sa nu atarne corect. O galerie pusa prea aproape de partea de sus a ramei ferestrei poate face ca spatiu sa para mai mic decat este in realitate. De asemenea, este important sa alegeti o galerie care sa fie mai lata decat fereastra. Acest lucru permite ca draperiile sa fie trase in lateralul ferestrei si da aspectul unui spatiu mai mare.
  • Rezolvare: Monteaza galeria la 15-20 cm mai sus de geam. Astfel, camera va parea mai inalta. In cazul in care optezi pentru sina, ea poate fi montata doar pe tavan.

Vezi si: 5 greseli de evitat in amenajarea casei

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...