Metoda de calcul
Impartiti valoarea greutatii dvs. (exprimata in kilograme) la patratul valorii inaltimii (exprimate in metri) pentru a calcula greutatea ideala. Veti obtine astfel indicele masei corporale (IMC), parametrul de baza ce permite sa apreciati corespunzator daca sunteti sau nu corpolenti.
O femeie de 60 kg, masurand 1,60 m, va avea un indice corporal de 23,5.
IMC = 60:(1,60 X 1,60) = 60: 2,56 = 23,5
Cand IMC este cuprins intre 18,5 si 25, se considera ca greutatea este normala. Sub valoarea de 18,5, cateva kilograme in plus n-ar strica. In schimb, peste 25 incepem sa vorbim despre un surplus de greutate: intre 25 si 30 apar riscurile pentru sanatate, iar peste 30, pericolul este net.
Cat despre valori peste 40, situatia devine chiar foarte alarmanta!
Interpretarea rezultatelor
Prin urmare, slabirea devine o necesitate pentru toate persoanele care au un IMC mai mare de 30, relateaza yve.ro. Intre 25 si 30, problema se discuta in functie de localizarea grasimii. Daca se afla mai degraba pe abdomen si pe partea superioara a corpului, vorbim de obezitate androida, iar daca se mentine pe nivelul coapselor, de obezitate ginecoida.
Pentru a va face o idee generala, aveti posibilitatea sa calculati raportul dintre circumferinta taliei si cea a soldurilor. Stand in picioare, masurati cu un centimetru de croitorie perimetrul taliei, la nivelul buricului, iar valoarea o imparsiti la cea a circumferintei soldurilor, masurate unde sunt mai largi. Acest raport trebuie sa se situeze intre 0,64 si 0,85 la femei si intre 0,85 si 1 la barbati. Valori mai mici decat acestea nu reprezinta o drama, chiar in conditiile unui exces ponderal.
Cifrele superioare semnaleaza, din contra, o obezitate de tip android, care poate genera diverse complicatii. Se impune neaparat regimul de slabire.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Sursa: greatnews.ro
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: