Buruiana de venin, o planta care tine la distanta cartitele din gradina ta

Buruiana de venin (Euphorbia lathyris) este o planta perena, veninoasa, cu seminte care contin un ulei de culoare galbena si o radacina care emana un miros neplacut in sol. Planta este originara din sudul Europei si este cultivata in multe parti prin gradini.

Buruiana de venim este o planta otravitoare, toate partile sale sunt otravitoare, iar atingerea ei poate cauza iritatii ale pielii.

Pe vremuri, se foloseau semintele plantei contra veninului, iar in unele parti ale tarii, uleiul semintelor era folosit si ca ulei lampant.

In prezent, planta a devenit tot mai populara in randul gradinarilor datorita radacinii sale care emana un miros neplacut in sol si este considerata un bun repelent impotriva cartitelor, dar si a gandacilor de colorado, a nematozilor, coropisnitelor si a altor vietati subterane.

Planta ajunge la o inaltime de 120 cm si se planteaza la 3 metri distanta una fata de cealalta sau, pentru un efect mai bBuuna, se poate planta direct in musuroiul facut de cartite.

Buruiana de venin are o crestere rapida, iar perioada in care se planteaza nu este un fixa, singura conditie fiind ca solul sa nu fie inghetat.

Vezi si: Protejarea pomilor de rozatoare – Ce tratamente se aplica inainte de intrarea in iarna

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...