26 C
București
duminică, martie 31, 2024

Beneficiile terapiei cu aroma plantelor. Remediul care actioneaza asupra fizicului si a mintii umane

Aroma plantelor din pernutele terapeutice actioneaza asupra fizicului si a mintii umane. Mirosul este cel mai tainic dintre simturile omenesti, el ne poarta in calatoriile trecutului si toate amintirile noastre se exprima prin asocierea cu niste mirosuri foarte putin perceptibile.

Pe vremuri, locuitorii de la sate faceau saltele din flori de fan, care degajau un miros ce te facea sa te simti parte integranta a naturii, a universului. Totodata, acestia foloseau si diverse amestecuri cu plante pe care le aplicau pe locul dureros.

O echipa de specialisti au conceput numeroase formule terapeutice cu ajutorul plantelor medicinale adaugate in pernute de panza. Beneficiile acestor pernute sunt de neimaginat, deoarece plantele incorporeaza energii subtile, enorme, menite sa ne schimbe starea de spirit si sa ne protejeze de agresiunea radiatiilor de orice fel.

Actiunea pernutelor din plante se bazeaza pe degajarea mirosurilor din uleiurile volatile din plante care sunt preluate de cele cca. 10 milioane de celule receptoare ale mirosului si de la acestea, prin nervii olfactivi, informatia se transmite la creier, care o defineste.

Remarcabila putere bactericida si microbiana proprie esentelor aromatice, se exercita atat in interiorul, cat si in exteriorul organismului: antiseptice, antispasmodice, antireumatismale etc.

Multora din esentele aramatice le este proprie o extraordinara forta de difuzare prin structurile organismului.

Aceste produse sunt foarte greu de realizat, deoarece incorporeaza multa munca manuala, incepand de la recoltarea plantelor, uscare, amestec, cusut, decor.

Aromaterapia este ramura terapeuticii de inspiratie naturala mai precis fitoterapeutica, ce urmareste ameliorarea sau vindecarea diverselor boli, pe calea aromelor si a parfumurilor, respectiv pe calea unor produsi volatili si odoranti, extrasi din plante aromatice, produsi care se prezintã sub forma unor esente naturale sau a unor uleiuri volatile.

Prodigioasa putere bactericida si microbiana proprie esentelor aromatice, se exercita nu numai in exteriorul organismului, ci si in interiorul sau. Astfel, esentele de cimbru, lavanda, pin si eucalipt, exercita actiuni antiseptice mai ales in domeniul aparatului respirator, digestiv si urinar, in timp ce acelea de rozmarin, favorizeaza producerea si evacuarea bilei. Pe de alta parte, ceapa, usturoiul, lamaia si ienuparul, impiedia formarea de pietre la nivelul aparatului biliar si renal, in timp ce esentele de lavanda, maghiran, verbina, chiparos si anason, exercita efecte antispasmodice.

Esenta de lamaie in anumite concentratii neutralizeaza bacilul tific si stafilococul, in numai 5 minute, iar pe cel difteric in 20 de minute. Efecte stimulante exercita esentele de busuioc, salvie, pin si rozmarin, iar antifermentative intestinale acelea de ceapa, usturoi, cimbru, marar, anason, lamaie si ienupar.

Alte esente exercita actiuni aperitive, afrodisiace, cicatrizante, diuretice, antireumatismale, febrifuge, antitoxice, antivirale ca si de alt gen. Multora din esentele aromatice le este proprie o extraordinara forta de difuziune prin structurile organismului. Esentele aromatice nu produc obisnuinta si nu exercita efecte secundare nocive, proprii multor medicamente de sinteza.

Este important de stiut efectul aromelor. Astfel, lamaia ajuta la concentrare, pe cand salvia este detasanta, euforica si afrodisiaca. Lavanda elibereaza caile respiratorii si imbie somnul, menta calmeaza digestia, echilibreaza starea emotionala si este eficienta contra raului de calatorie. Cleopatra, celebra pentru baile cu petale de trandafiri probabil cunostea efectul antidepresiv si calmant al acestora.

Steaua Bethleemului – Ce beneficii are planta inclusa in terapiile lui Bach

Sursa: farmacianaturii.ro

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole