Beneficiile sucului de prune. Una dintre cele mai sanatoase bauturi naturale

Beneficiile sucului de prune. Cel mai probabil multi dintre noi am auzit bunicii sugerand sucul de prune pentru probleme digestive. In timp ce functioneaza ca un remediu natural pentru constipatie, sucul de prune include, de asemenea, proprietatea de a preveni bolile cardiace, de a intari oasele, de a proteja ficatul si de a reduce stresul oxidativ in organism.

Sucului de prune previne diverse forme de cancer si ajuta in disparitia constipatiei

1 – Vindeca constipatia. Sucul de prune va scapa in mod natural de constipatie. El functioneaza ca un laxativ usor pentru a ajuta lucrurile sa se miste mai bine. Un studiu din 2008 a constatat ca suplimentarea cu produse din prune poate ajuta organismul sa furnizeze energie si sa diminueze constipatia la adulti. Consumul sucului in mod regulat poate ajuta la mentinerea regulata a miscarilor intestinale si la cresterea bacteriilor sanatoase din sistemul digestiv.

2 – Ajuta la prevenirea cancerului de colon. Cercetarile au aratat ca sucul de prune poate opri cresterea cancerului de colon. Conform unui studiu publicat in Journal of Nutritional Science and Vitaminology, sucul de prune are efecte semnificative asupra celulelor cancerului de colon. Studiul a constatat ca sucul a putut opri complet cresterea unui tip de cancer de colon comun, sugerand ca acesta poate functiona ca un tratament natural al cancerului si ca o metoda de prevenire ieftina si eficienta a cancerului de colon.

3 – Previne bolile de inima. Studiile au aratat ca antioxidantii din prune uscate pot ajuta la prevenirea si incetinirea progresiei multor boli, inclusiv a bolilor coronariene. Un studiu din 2009 a constatat ca adaugarea de prune la alimentatie poate ajuta la incetinirea raspandirii arteriosclerozei. Compusii fenolici din prune ajuta la scaderea nivelului colesterolului LDL si la descuamarea arterelor pentru a promova sanatatea cardiovasculara.

Beneficiile sucului de prune – O bautura excelenta pentru simptomele postmenopauzei

4 – Reduce stresul oxidativ. Antioxidantii puternici din prune ajuta la combaterea daunelor cauzate de radicalii liberi. Beneficiile sucului de prune includ, de asemenea, capacitatea de a proteja ochii de boli, datorita luteinei carotenoide si zeaxantinei. Acesti antioxidanti ajuta la reducerea riscului de degenerescenta maculara.

5 – Previne bolile de ficat. Antioxidantii puternici din prune pot ajuta la lupta impotriva daunelor oxidative care pot provoca probleme hepatice. Cercetarile au aratat o legatura intre sucul de prune si imbunatatirea sanatatii ficatului. Studiile sugereaza ca un consum regula de suc de prune poate ajuta la procesul de detoxifiere a organismului si poate reduce riscul de afectiuni hepatice.

6 – Intareste oasele. Prunele contin antioxidanti care lupta impotriva bolilor, imbunatatesc imunitatea si ajuta la prevenirea pierderii osoase. Cand a fost studiat pentru efectul asupra sanatatii oaselor postmenopauza, cercetatorii au descoperit ca sucul de prune a fost capabil sa ajute la prevenirea si chiar inversarea pierderii osoase, prin cresterea activitatii antioxidante in oase.

Beneficiile sucului de prune. Una dintre cele mai sanatoase bauturi naturale

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...