15.9 C
București
duminică, aprilie 7, 2024

Beneficiile sucului de legume

Sucul de legume este un amestec de legume si este, de asemenea, disponibil sub forma de pulberi. Sucul de legume este de obicei combinat cu fructe precum mere si struguri pentru a spori aroma. Este o alternativa cu continut scazut de zahar la sucurile de fructe, desi unele marci de sucuri de legume folosesc sucuri de fructe ca indulcitor si au un continut mare de sodiu. Sucul de legume este preparat comercial din combinatii de sfecla, morcovi, rosii si dovleac. Mai mult, se adauga verdeata de papadie, patrunjel, telina, varza, castraveti si fenicul. Sucul de legume are numeroase beneficii pentru sanatatea omului.

Alte sucuri obisnuite cuprind suc de rosii, suc de morcovi si suc de nap. In Asia, ignamul chinezesc este folosit pentru prepararea sucurilor de legume. Se foloseste moderat ca medicament, nu ca leguma. In Japonia, sucul de varza este cunoscut sub numele de Aojiru si este bine cunoscut pentru beneficiile sale pentru sanatate, precum si pentru gustul amar. Sucul de legume serveste ca o alegere excelenta pentru stimularea sanatatii zilnice, oferind o cantitate ampla de nutrienti si antioxidanti. Sucul de legume ajuta la atingerea obiectivelor de sanatate.

Cum se face suc de legume?

Pregatirea sucului de legume este usoara cu disponibilitatea instrumentelor potrivite in bucatarie. Storcatorul sau blenderul este necesar pentru prepararea sucului de legume. Utilizarea unui storcator ofera optiunea de a strecura materialul fibros. Greselile obisnuite pe care le fac de obicei oamenii sunt ca nu arunca semintele din anumite legume sau nu elimina zonele deteriorate sau invinetite ale legumelor. Zonele invinetite sunt neplacute si contin compusi care ii imbolnavesc pe oameni. Folositi doar legumele proaspete.

Reteta suc de legume

Ingrediente:

  • 1 castravete
  • ½ lamaie
  • 1 mar verde
  • 8 morcovi

Puneti toate ingredientele mentionate mai sus in storcatorul de legume. Nu este nevoie de apa la aceasta reteta, intrucat castravetele contine mai mult de 90% apa. Consumati sucul imediat dupa preparare, de preferinta pe stomacul gol sau inainte sau dupa cu 2 ore de o masa.

Sucul de legume – Beneficii pentru sanatate

Sucul de legume ofera beneficii notabile, cum ar fi promovarea absorbtiei de nutrienti, cresterea hidratarii, protejarea inimii, detoxifierea corpului, prevenirea caderii parului, sustine sanatatea pielii, scade sansele de boli cronice, intareste sistemul imunitar si promoveaza circulatia.

Afectiuni cronice

Legumele contin antioxidanti semnificativi, cum ar fi fitonutrientii, beta-carotenul, licopenul si compusii fenolici. Antioxidantii ajuta organismul sa combata efectele radicalilor liberi, inclusiv mutatia celulelor sanatoase in cele canceroase. Aportul zilnic de suc de legume reduce sansele altor afectiuni cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul si bolile autoimune.

Inima sanatoasa

Sucurile sunt incarcate cu potasiu suficient in el, care ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la ameliorarea tulpinilor din sistemul cardiovascular. Mai mult, continutul ridicat de vitamina C si fier stimuleaza circulatia si promoveaza continutul de colagen in organism. De asemenea, scade sansele de deteriorare a vaselor de sange si a arterelor.

Functia creierului mai eficienta

Studiile au aratat rolul benefic al antioxidantilor in eliminarea placii in caile neuronale si, de asemenea, scad depunerea de beta-amiloid. Promoveaza memoria, functia de baza si concentrarea si chiar incetineste sau opreste bolile neurodegenerative.

Incarcat cu substante nutritive

Mineralele si antioxidantii prezenti in sucul de legume curata colonul si reechilibreaza bacteriile din intestin. Alti nutrienti promoveaza biodisponibilitatea anumitor minerale si vitamine care ar putea fi absorbite de organism, ceea ce face ca masa sa fie eficienta.

Sanatatea pielii

Sucul de legume are un continut ridicat de antioxidanti care se gasesc eficienti pentru scaderea stresului oxidativ care apare adesea in piele. Aportul zilnic de suc de legume favorizeaza aparitia petelor, ridurilor, petelor de varsta si cicatricilor, oferind ameliorarea diferitelor afectiuni inflamatorii si infectii precum acnee, eczeme, psoriazis si rozacee.

Sanatatea parului

Caderea parului este cauzata de deficienta de nutrienti din organism. Sucul de legume este bogat in minerale si substante nutritive necesare pentru parul sanatos, cum ar fi beta-carotenul si vitamina C. Un pahar de suc de legume face minuni pentru aspectul fizic.

Consolideaza imunitatea

Sucul de legume are un continut ridicat de vitamina C. Un pahar de suc de legume ajuta la obtinerea aportului zilnic recomandat de acid ascorbic. Creste sistemul imunitar, deoarece vitamina C ajuta la stimularea productiei de celule albe din sange. Actiunile altor antioxidanti, cum ar fi licopenul, sustin sistemul imunitar in prevenirea bolilor cronice si a stresului oxidativ.

Hidratare

Sucurile de legume au un continut ridicat de apa, dar unele legume mai dure ar trebui combinate cu apa pentru a obtine o consistenta buna. Aceasta inseamna ca organismul este hidratat cu un aport de suc de legume pe tot parcursul zilei, sustinand digestia, viteza metabolica, nivelurile de energie si functia cognitiva.

Imbunateste circulatia

Majoritatea legumelor au un continut ridicat de fier. Sucul de legume sustine circulatia si productia de hemoglobina si celule rosii din sange. Legumele cu frunze verde inchis au un continut bogat de fier si o fac o bautura perfecta, ambalata in antioxidanti, care reduce nivelul colesterolului si reduce tensiunea asupra sistemului cardiovascular.

Vezi si: Cum sa-ti cureti organismul de toxine cu suc de leustean

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole