7 C
București
joi, februarie 29, 2024

Beneficiile nebanuite ale cojilor de oua

Beneficiile cojilor de oua. Oul este considerat un superaliment, insa nu toti stiu faptul ca si coaja acestuia aduce numeroase beneficii organismului, fiind o sursa importanta de calciu (90%), dar si de fier, zinc, cupru, mangan, fosfor, fluor, clor si molibden.

In urma cu 10 ani, medicul ungur Krompeher si un grup de medici si biologi au studiat proprietatile cojilor de ou. Acestia au ajuns la concluzia ca sunt sanatoase si ca reprezinta o sursa buna de calciu, fiind usor de digerat si absorbit de catre organism.

Iata cum se obtine pudra din coaja de ou:

In primul rand, se spala bine cojile de oua in apa calduta sau adauga-le in apa fiarta si lasa-le sa fiarba timp de 5 minute. Lasa-le sa se usuce bine si apoi adauga-le intr-un blender sau rasnita de cafea pentru a obtine din ele o pudra. Pudra obtinuta poate fi depozitata intr-un borcan de sticla. 

Iata cum se prepara un supliment de calciu lichid din coaja de ou

Se amesteca 4 linguri de pudra de coaja de ou cu 2 cesti de apa fierbinte si 1 lingurita de suc de lamaie (sau otet din cidru de mere). Se amesteca totul, se acopera si se lasa la racit. Cand s-a racit complet, se strecoara lichidul intr-un borcan si se pastreaza in frigider. Se consuma o lingura sau 2 pe zi din acest preparat, adaugat in bautura preferata, in lapte sau in smoothie-uri.

Sfat: Atunci cand consumi coji de oua pe post de supliment de calciu, este bine recomandat sa le asociezi cu vitamina D3 pentru a ajuta la absorbtia calciului.

Beneficiile cojilor de oua – Iata in ce afectiuni sunt indicate cojile de oua:

-Dureri articulare si osteoporoza: in urma unor studii mai amanuntite, condus de J. Rovensky de la Institutul National de Boli Reumatice din SUA, s-a dovedit faptul ca pudra din coaja de oua reduce durerea in osteoartrita, creste mobilitatea si opreste pierderea densitatii osoase in cazul femeilor aflate in postmenopauza. De asemenea, cojile de ou au fost si sunt folosite si in tratamentul artritei, fiind eficiente in scaderea durerilor articulare. 

-Calmeaza simptomele ulcerelui si a gastritei: carbonatul de calciu din coaja de ou actioneaza ca un antiacid gastric, fiind un remediu eficient in tulburarile gastrice, ulcere si gastrite. Se spala cojile de la 2 oua, se maruntesc bine si apoi se adauga 3 linguri de suc de lamaie si jumatate de pahar cu lapte cald. Acest amestec se consuma de 2 ori pe zi, dimineata si seara.  

Intareste intreg organismul si curata sangele: toate proprietatile care se afla in coaja de ou contribuie la curatatrea sangelui si la intarirea organismului. Se spala cojile de la 5 oua, se maruntesc, iar cu praful obtinut se adauga in 2 litri de apa. Se consuma cate 2-3 pahare zilnic.

Imbunatateste functionarea glandei tiroide: se maruntesc cojile de la 8 oua si peste praful obtinut se toarna zeama de la 2 lamai. Preparatul se introduce la frigider pentru cateva zile. La final, cand cojile pisate s-au inmuiat, se strecoara lichidul si se amesteca cu 1 litru de alcool si 1 kg de miere. Mixtura se pastreaza inca 1 saptamana inainte de a se consuma. Se administreaza cate 1 lingurita dupa fiecare masa.

Beneficiile cojilor de oua – Iata mai jos si 2 remedii naturiste cu coji de oua:

1.Remediu cu miere si coji de oua pentru paradontoza, sarcina si alaptare, osteoporoza sau tulburari de crestere:

Se prepara o pudra din coji de oua si apoi se ia o sticla/borcan. Se pune o parte de coji de oua, doua parti de miere si o parte de suc de lamaie sau vin alb. Se amesteca bine si se toarna in sticla. Se lasa la macerat timp de 1 saptamana, in frigider ( are valabilitate 6 saptamani). Se agita bine inainte de fiecare folosire si se ia cu apa sau ceai in timpul mesei, de 3 ori pe zi, in cure de 1 luna.

2.Remediu cu coji de oua pentru cresterea in greutate, anemie si un plus de energie

Ai nevoie de 1 kg de nuca macinata, 1 kg de miere, cojile de la 10 oua, 100 ml alcool de 40 de grade si 2 lamai. Se stoarce zeama de la cele 2 lamai intr-un borcan si se pune peste pulberea de la cojile de oua. Se lasa la macerat 10 zile, la loc intunecos, agitandu-se zilnic. La final, se strecoara sucul din borcan cu ajutorul unui tifon, iar sucul obtinut se amesteca cu 10 oua batute, apoi se lasa la macerat alte 5 zile, amestecand zilnic.

Acest preparat se toarna peste un borcan cu 1 kg de miere si se lasa 3 zile la macerat, amestecand zilnic. La final de adauga alcoolul si se omogenizeaza.

Se pastreaza in borcane mici, in frigider, timp de 1 luna. Adultii vor lua 1 lingura de 3 ori pe zi, iar copiii 1 lingurita de 3 ori pe zi.   

Ce indica culoarea cojii si a galbenusului de ou

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole